De prin lume adunate

#lectura #carte #valentine's day

Noile povesti de dragoste ale secolului

Dupa povesti de dragoste clasice precum Love Story, Pe aripile vantului sau La rascruce de vanturi, pe rafturile din librarii au inceput sa apara povesti de dragoste cat mai exotice, povesti misterioase si pline de misticism. Povestile cu final neasteapt sau desfasurate in cadre cat mai inedite sunt noile povesti de dragoste care ne fac sa visam cu ochii deshisi.

Daca in prag de Valentine's Day nu sti ce cadou sa ii oferi persoanei iubite, noi iti recomandam unul dintre romanele de mai jos.

 

Curtezana de Colette

 

Cartea lui Colette a fost ecranizata de Stephen Frears si i-a avut in distributie pe Michelle Pfeiffer, Felicity Jones si Kathy Bates. Cartea spune povestea unei curtezane, Lea de Lonval. Aceasta fusese celebra pentru frumusetea ei, dar acum se apropie de sfarsitul carierei.

Este si momentul in care traieste cea mai intensa poveste de dragoste din viata sa alaturi de Fred Peloux, cunoscut drept Cheri, un playboy care are jumatate din varsta ei. Nici unul nu intelege legaturile profunde care-i unesc inainte de-a fi nevoiti sa se desparta. Romanul surprinde toata tandretea si violenta dorintei unei iubiri imposibile. Cartea se gaseste la Editura Humanitas, la pretul de 20 de lei.

 

Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez

 

Romanul "Dragostea in vremea holerei" este una dintre cele mai frumoase si mai tragice povesti de dragoste din literatura universala si a fost ecranizata in 2008. Dupa Romeo si Julieta, aceasta este cea mai frumoasa poveste de dragoste care s-a scris vreodata.

In tinerete, Florentino Ariza si Fermina Daza traisera o pasionanta poveste de dragoste. Numai ca viata iti rezerva uneori surprize. La inceput, cand Florentino afla ca Fermina se va casatori cu un doctor bogat, simte ca viata lui s-a sfirsit. Desi isi gaseste echilibrul, bucurandu-se de succes in afaceri si nu numai, dragostea lui pentru Fermina ramane la fel de puternica. Asa ca, dupa 50 de ani, 9 luni si 4 zile de despartire, Florentino isi reinnoieste declaratia de dragoste in fata femeii visurilor lui. Cartea se gaseste la editura Rao, la pretul de 41 de lei. 

 

Sagan. Povestea unei iubiri de Annick Geille

 

La sfarsitul anilor '70, tanara Annick Geille, redactor-sef la Playboy, a avut sansa sa o intalneasca pe celebra Francoise Sagan si sa intre in cercul de prieteni intimi ai autoarei, a carei amanta avea sa devina in scurta vreme. Romanul este o istorie sentimentala, tandra si melancolica in mediul artistico-literar parizian din deceniul opt, in care femeile fumeaza tigari Kool, conduc cu viteza coupe-uri Mercedes, se scalda goale in paradisuri tropicale ametite de Palfium, iar barbatii beau scotch si citesc ziarul la ora 5 fix, poarta pantofi cu scart, costum de lana bej, sunt spirituali si n-au permis de conducere. Cartea se gaseste la editura Nemira, la pretul de 19 lei.

 

Libraria Iubirii de Paola Calvetti

 

Cu o cariera stralucitoare, un fiu reusit si un fost sot inca foarte atent cu ea, Emma este considerata de toata lumea o femeie implinita. Dar ea simte nevoia unei schimbari radicale si accepta provocarea destinului: preia papetaria mostenita de la matusa sa, transformand-o intr-o librarie extravaganta, care vinde numai romane de dragoste . Cu timpul, libraria devine frecventata de cele mai pitoresti personaje, printre care chiar Federico, iubitul sau de pe vremea liceului.

El este casatorit si locuieste la New York, unde lucreaza la restaurarea bibliotecii fondate la inceputul secolului XX de J.P. Morgan. Cei doi fac un pact: vor umple golul si distanta dintre ei trimitandu-si scrisori si intalnindu-se, o data pe an, pe 10 aprilie, pentru a petrece o saptamana impreuna in Belle-Ile, in largul coastelor Bretaniei. O poveste romantica, plina de intelepciune si curaj, o lume de vis intr-o iubire coplesita de neprevazut. Cartea se gaseste la editura Nemira, la pretul de 35 de lei.

 

P.S. Te Iubesc de Ahern Cecelia

 

Indragostiti din copilarie, isi sorbeau cuvintele unul altuia, iar certurile lor se sfarseau in hohote de ras. Cand Gerry moare, Holly este distrusa: iubitul, cel mai bun prieten, sprijinul ei, nu mai este. Dar Gerry a promis ca isi va veghea mereu dragostea. Si se tine de cuvant: el ii lasa lui Holly un pachet cu scrisori care, deschise pe rand, in fiecare luna, vreme de un an, o vor calauzi cu delicatete sa ia viata de la capat.

Pe masura ce deschide fiecare scrisoare, Holly intelege ca viata merge mai departe. Cu ajutorul prietenilor, al zgomotoasei si iubitoarei sale familii, ea invata sa rada, sa planga, sa cante, sa danseze si sa fie mai curajoasa ca niciodata, vegheata de ingerul sau pazitor. Cartea a fost ecranizata si ii are in rolurile principale pe Hilary Swank si Gerard Butler. Cartea se gaseste la editura All, la pretul de 29 lei.

 

O iubire la Tibru de Jan Koneffke

 

Cronica de familie si roman de dragoste, "O iubire la Tibru" este in acelasi timp o evocare nostalgica a Italiei pline de culoare si a orasului seducator si haotic de pe malurile Tibrului la sfarsitul deceniului sapte. Jan Koneffke zugraveste culise multicolore si scene grotesti, raspandind pe fiecare pagina un aer de mister si magie.

Ludwig Wieland, fost pilot al Wehrmachtului, se stabileste, impreuna cu sotia sa Elinor si cei doi copii Lisa si Sebastian, la Roma, pentru a ocupa un post de profesor la Scoala Germana si pentru a se dedica pasiunilor sale: sonetele si arheologia. Insa obsesia pentru obiectele Antichitatii ii ruineaza incetul cu incetul existenta. In plus, o pierde pe Elinor, care, pe fundalul boemei pline de culoare a Romei, devine eroina unei dramatice povesti de iubire.

Sebastian, fiul lui Wieland, e un adolescent care descopera lumea cu uimire crescanda si-si traieste in taina, in pivnita casei de la Roma, primele experiente amoroase alaturi de Lili Sassolino, fiica unui vecin. Abia dupa un sfert de veac va intelege adevarul teribil despre viata parintilor sai si despre anii irositi pe malurile Tibrului. Si tot atunci va intelege ca trebuie sa ierte. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 27 de lei.

 

Pasiunea de jeanette winterson

 

Romanul Pasiunea a fost distins in 1987 cu John Llewelyn Rhys Memorial Prize. Viata lui Henri si a lui Villanelle este mai pustie decat stepa rusa batuta de crivat unde i-au impins razboaiele napoleoniene. Pasiunea parjoleste totul in cale, dar inimile cauta intruna fiorii ei: in dragostea obsesiva mereu neimpartasita, in oscilatia innebunitoare a bilei de ruleta care hotaraste destine, pe coridoarele intunecoase ale unui ospiciu sau in splendoarea mistica a bazilicilor Venetiei, laguna mereu schimbatoare ce-si adaposteste proscrisii.

Accentele magice care ilumineaza acest basm stralucitor despre pasiune, risc, nebunie si extaz aduc aminte de Garcia Marquez. Pasiunea este o poveste de dragoste, o meditatie despre placere si limitele acesteia, un roman de o originalitate extrema. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 19 lei.

 

Gradina fermecata

 

Gradina fermecata, publicata in vara anului 2007, a devenit un bestseller si s-a bucurat de numeroase cronici favorabile. In paralel cu actiunea propriu-zisa – tipica pentru un roman de dragoste american de succes scris de o femeie, avem povestea unei gradini misterioase, gradina lui Claire, si a unui mar foarte ciudat, a carui interventie in actiunea cartii este fundamentala.

Marul, dupa cum spune la un moment dat autoarea, „le spune oamenilor lucruri pe care n-ar trebui sa le stie”. El este deopotriva fruct al cunoasterii si mar al discordiei. Tocmai stropul de magie si supranatural fac din subiectul acestui roman unul imprevizibil. Cartea se citeste cu usurinta si este genul care te captiveaza, foarte solara, luminoasa si parfumata, pe care nu o poti lasa din mana. Cartea se gaseste la editura Lider, la pretul de 36 de lei.

 

Ratacirile fetei nesabuite de Mario Vargas Llosa

 

La 70 de ani, Mario Vargas Llosa scrie primul lui adevarat roman de dragoste. Ratacirile fetei nesabuite este un roman despre bucuria si caznele unei iubiri clandestine urmarite de-a lungul a patru decenii, pe trei continente. Romanul este si o cronica a lumii postbelice care, asemenea fetei nesabuite, a avut nevoie de mult timp pentru a-si recapata inocenta si pentru a invata sa iubeasca.

In vara anului 1950, Ricardo Somocurcio trece de la pantaloni scurti la pantaloni lungi. Petrecerile se tin lant in cartierul Miraflores din Lima, iar viata este traita in ritm de mambo. Pana cand Ricardo se indragosteste de Lily. Pentru totdeauna. O pierde si o regaseste, mereu sub alt nume, in scenarii variate: Lima burgheza, apoi Parisul revolutionar al anilor '60, Londra hippy din '70, Japonia moderna. El este "baiatul bun", care viseaza sa traiasca la Paris si crede ca intalnirile lor tin de destin. Ea este "fata rea", o aventuriera calculata, care crede ca intalnirile lor tin doar de hazard. Cartea se gaseste la editura Humanitas, la pretul de 35 de lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea