De prin lume adunate

#muzica # muzica de film #sala radio #noaptea muzicii de film

Noaptea Muzicii de Film in Bucuresti

Hollywood-ul vine la Bucuresti pe calea muzicii. Concertul " Noaptea muzicii de film " are loc pe 29 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Radio - Studioul Mihail Jora.

Temele muzicale din filme celebre precum "Piratii din Caraibe", "James Bond", "Robin Hood" sau "Moment for Morricone" vor fi interpretate la concertul sustinut de Orchestra de Suflatori " Valahia ", sub bagheta directorului muzical Aurel Manciu din Germania.

Evenimentul aflat la cea de-a doua editie va cuprinde si proiectii de imagini reprezentative si o prezentare scenica inedita. Concertul este organizat de Centrul Cultural pentru UNESCO "Nicolae Balcescu" sector 4.

Biletele se pot cumpara prin reteaua biletoo.ro sau de la casa de bilete a Salii Radio. Pretul unui bilet este de 40 de lei.

In anul 2003, a fost infiintata Orchestra de Suflatori "Valahia" de catre Consiliul Local Giurgiu si Primaria Giurgiu prin Centrul Cultural Local "Ion Vinea" si condusa de domnul profesor Virgil Petanca.

Intr-un timp relativ scurt, Orchestra "Valahia" a reusit sa se impuna si sa castige respect. A fost cotata la aceasta ora ca una dintre cele mai valoroase orchestre de acest gen din tara.

Orchestra a participat la multe festivaluri nationale si internationale, la diverse manifestari locale, a sustinut numeroase concerte in tara si peste hotare in Polonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda.

Este aproape intotdeauna insotita de formatia de majorete a Centrului Cultural Local “Ion Vinea”. Primul CD masterizat al orchestrei cuprinde lucrari din toate genurile muzicale.

Dirijorul Aurel Manciu, din Germania:

1972: a terminat Conservatorul Ciprian Porumbescu Bucuresti, la sectia Trompeta .
1972 - 1981: Filarmonica Banatul Timisoara, Profesor de Trompeta la Liceul de Muzica Ion Vidu.
1981: Profesor de Trompeta Bariton si Tuba, Waldkirch, Germania
Dirijor de Orchestre simfonice Stadtmusik Waldkirch, Siensbach Stadtmusik Elzach, Glottertal, Hofstetten.
Dirijor Oaspete la mai multe Orchestre printre altele Orchestra de tineret Verbrands Jugendblas Orchester Achern Renchtal.
Dirijor Bucharest Wind Orchestra.
Prim Trompetist si Dirijorilor la Orchestra de la Bundesakademie Trossingen.
Membru in Orchestra simfonica 10 Ani la Stuttgart
Juror si Docent pentru Concursuri de Orchestre Simfonice si de Muzica de Camera.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea