De prin lume adunate

#noaptea muzeelor #circuit noaptea muzeelor #noaptea muzeelor 2014

Noaptea Muzeelor 2014: afla ce ti-au pregatit organizatorii in acest an!

Editia a X-a a Noptii Europene a Muzeelor te va surprinde cu siguranta si in acest an. De la oferta devenita deja clasica a salilor de muzeu deschise timp de o noapte publicului larg si pana la spectacole de teatru in spatii neconventionale, tot programul promite sa fie in noaptea de 17 mai dus la superlativ.

In Capitala, nu mai putin de 18 muzee si 15 asociatii culturale vor organiza evenimente pentru publicul larg. Printre acestea se numara:

  • Concert AG Weinberger, ora 22, Muzeul National al Taranului Roman;
  • Expozitie de bijuterii, Sala Dalles;
  • Spectacole de muzica, teatru si dans la Muzeul National de Istorie;
  • Un concert al Tarafului Cleant in cadrul Muzeului National al Satului, de la ora 20:00.

Observatorul Astronomic si Palatul Voievodal Curtea Veche vor fi si ele pregatite pentru a primi publicul.

Viata in cimitirul Bellu

Cel mai cunoscut cimitir al Bucurestiului, Bellu, isi va deschide portile in fata vizitatorilor, intre orele 19 - 21.30, fiind organizate vizite cu ghid in interiorul cimitirului.

Vizitatorii vor afla detalii despre viata personalitatilor ale caror oseminte se odihnesc aici, dar si detalii despre monumentele cimitirului. Printre acestea se numara: Doamna cu Umbrela, Fratii Poroianu, Monsenior Ghyca, Aviator Banciulescu etc.

Seara va fi inchisa de un spectacol de teatru, avand-o ca protagonista si regizor pe indragita Rodica Popescu Bitanescu. Tot aici vei asista si la un festival de muzica clasica.

Transport prelungit RATB

Mijloacele de transport in comun din Capitala vor avea program prelungit pentru a asigura circulatia fluxului de vizitatatori intre punctele de interes ale evenimentului. Primaria Generala a decis de altfel sa creeze o linie speciala de transport in comun dedicata acestui eveniment, aceasta fiind denumita chiar "Noaptea Muzeelor".

Anul trecut, peste o jumatate de milion de romani au vizitat muzeele deschise cu ocazia editiei precedente.

Clujul si Timisoara, incluse in circuit

Regia Nationala a Muzeelor a decis ca, in acest an, un circuit al muzeelor sa fie organizat si in alte doua orase mari ale tarii: Clujul si Timisoara au fost selectate pentru acest proiect.

Timisoara va beneficia de proiect si pentru a-si asigura statutul de viitoare Capitala Culturala Europeana la sfarsitul acestui deceniu, au confirmat reprezentantii RNMR. Cate 10 institutii de cultura din cele doua orase isi asteapta vizitatorii in noaptea de 17 mai.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea