De prin lume adunate

#evenimente #evenimente bucuresti #noaptea puzeelor #noaptea muzeelor 2012

Noaptea Muzeelor 2012

In noaptea de 19 mai 2012, muzeele bucurestene isi asteapta vizitatorii la expozitii, spectacole de muzica, dans, teatru si film, proiectii si evenimente speciale interactive.

Pentru a-si stabili mai usor propriul traseu, vizitatorii sunt invitati sa foloseasca, ca si la editia anterioara, harta cu programul Noptii Muzeelor in Bucuresti, tiparita de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania.

Vizitatorii pot alege sa-si petreaca noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgand atat muzee care si-au facut o traditie din sarbatorirea acestui eveniment, cat si muzee sau organizatii culturale care s-au alaturat in 2011 sau chiar in acest an.

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si aflat deja la a opta editie. Evenimentul este patronat si anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internationale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international, care coordoneaza desfasurarea Noptii Muzeelor in Romania si care asigura o promovare ampla si coerenta a activitatilor organizate de muzeele romanesti.

De asemenea, din 2011 RNMR coordoneaza si organizarea circuitului muzeal din Bucuresti, care a fost initiat in anul 2008 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sarbatoresc anual evenimentul. In Romania aproximativ o suta de muzee isi asteapta vizitatorii in nocturna.

Muzee deschise in toata tara

In noaptea de 19 - 20 mai 2012 vor fi deschis principalele muzee din localitati precum Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Botosani, Bran, Brasov, Braila, Bucuresti, Caransebes, Constanta, Ciucea, Cluj-Napoca, Craiova, Dej, Deva, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Targoviste, Targu-Jiu, Targu-Mures si Turda.

Muzee deschise in Bucuresti

In Bucuresti se vor putea vizita:

Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida

Arhivele Nationale ale Romaniei

Fundatia Lowendal

Centrul Cultural Art Society

Muzeul Bellu

Biblioteca Centrala Universitara Carol I

Muzeul National al Aviatiei Romane

Muzeul de Arta Vasile Grigore

Muzeul Municipiului Bucuresti

Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul National de Arta Contemporana

Muzeul National Cotroceni

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul National de Istorie a Romaniei

Muzeul National de Geologie

Muzeul National George Enescu

Muzeul National al Literaturii Romane

Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti

Muzeul National al Taranului Roman

Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica-Minovici

Universitatea Spiru Haret

Scoala Centrala

Biblioteca Nationala a Romaniei.

Manifestarea asigura intrarea gratuita la colectiile muzeale. In acest fel se permite publicului descoperirea si constientizarea valorilor culturale, precum si cresterea accesului la cultura, prin deschiderea portilor muzeelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea