De prin lume adunate

#noapte muzeelor #bucuresti #muzee #teatru film #proiectii #dans

Noaptea Muzeelor - pe 16 mai

Sambata, 16 mai, are loc " Noaptea muzeelor 2009" la care vor participa 11 muzee bucurestene. Manifestarile organizate cu aceasta ocazie de muzee cuprind proiectii, ateliere practice interactive pentru copii (lectii de scrima, pictura heraldica, caligrafie, dans medieval, iconografie sau modelaj), animatii in costume de epoca, demonstratii de lupta cu spada, precum si spectacole de muzica, dans medieval, teatru si film.
Si anul acesta RATB, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, va infiinta linia speciala Noaptea Muzeelor. Autobuzele care fac legatura intre muzee circula in intervalul 21.00 – 04.00.
Lista muzeelor participante:
Muzeul National de Arta al Romaniei: aici au loc proiectii video de poezii pe cladire, instalatii sonore in galerii si proiectii de filme mute insotite de muzica live si insertii de poezie.
muzeul militar national " Regele Ferdinand I": programul cuprinde spectacole de dans contemporan, piese de teatru si mini concerte de muzica clasica.
Muzeul Municipiului Bucuresti pregateste expozitia "Istoria Europei si a Americii in sigilii si documente" si Salonul Carto-Filatelic.
Muzeul National de Geologie: ateleiere de creativitate , expozitii de fotografie veche, de costume, tesaturi si obiecte traditionale aromane, expozitii culinare degustare si vanzare de preparate traditionale aromane, turcesti si lipovene.
Muzeul National de Arta Contemporana: expozitii, proiectii Future Shorts festival si party pe terasa, cu Dj Bogdan & Monici, Giuser si cos mir.
Muzeul National "George Enescu": mini concerte de muzica clasicasi proiectii de filme documentare.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi prezinta expozitii de harti, gravuri, desene si litografii.
Muzeul National de Istorie a Romaniei: prezinta proiectii vizuale si ateliere practice, demonstratii de dans si lupta cu spada sau fotografii din perioada interbelica.
Muzeul National al Literaturii Romane: are in program pise de teatru, cocnerte de muzica mediaveal si proiectii de filme.
Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti": propune vizite ghidate, ateliere de mestesuguri traditionale , expeditie ornitologica si spectacole de folclor romanesc si european.
Muzeul Tehnic National "Dimitrie Leonida": prezinta o colectie care cuprinde 5.000 de piese care ilustreaza evolutia realizarilor tehnologice: cilindrul primei masini cu abur folosite in industria romaneasca (1853), primul motor de tramvai electric din Bucuresti (1894), automobilul cu forma aerodinamica Aurel Persu, primul de acest fel din lume (1923), macheta avionului Vuia care, in premiera in lume, s-a ridicat in aer la 18 martie 1906 doar cu mijloacele proprii de la bord, sau primul aparat de zbor individual realizat in 1958.
Mai multe detalii gasiti pe site-ul evenimentului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea