De prin lume adunate

#film #evenimente #noaptea lunga a filmelor scurte #evenimente bucuresti #noaptea lunga a filmelor scurte 2012

Noaptea lunga a filmelor scurte 2012

Programata pe 23 iunie, Noaptea Lunga a Filmelor Scurte are loc in Bucuresti la Biblioteca Nationala si concomitent in alte 4 orase din tara. Noaptea scurtmetrajelor ShortsUP se desfasoara intre orele 20.00 si 5.00 si le ofera cinefililor 25 de scurtmetraje din 13 tari.

Evenimentul din Capitala va incepe cu un concert live The MonoJacks si va fi animat de proiectii pe cladirea Bibliotecii Nationale, de live cooking si expozitii.

Circuitul cinematografic va trece prin Turcia, Egipt, Canada, India, SUA, Marea Britanie, Portugalia, Irlanda, Franta, Germania, Kosovo, Serbia si Romania. O calatorie nocturna ghidata de 25 de filme si tot atatea povesti despre timp, prietenie, decizii sau regasiri.

O data pe an, scurtmetrajele care s-au distins la Oscar, Berlin, BAFTA, Sundance, Clermont-Ferrand, Tribeca sau Cannes pot fi vazute si la Bucuresti. De cele mai multe ori in premiera sau in proiectie unica in Romania, filmele scurte, bune si recente ale lumii isi dau intalnire la noaptea-regal a filmelor sub 20 de minute.

Ce vei vedea la Noaptea lunga a filmelor scurte

Unul dintre filmele-vedeta ale programului, "Plimbarea de dimineata" a castigat premiul pentru scurtmetraj la BAFTA, la Sundance si a fost nominalizat la Oscar. Animatia e bazata pe o povestire a celebrului autor american postmodernist Paul Auster. Un newyorkez intalneste o gaina pe strazile orasului: care dintre cei doi se va dovedi "mai urban" si "mai cool"?

Emotia puternica o aduce filmul "Tacerea", despre un cuplu cu cinci copii, care a cucerit la sfarsitul lunii mai juriul de la Cannes, acordandu-i Palme d'Or. Filmul este proiectat in premiera in Romania.

Doza de suspans vine de la "Tarmul", fictiunea castigatoare anul acesta la Oscar. Relatia dintre doi prieteni e intrerupta de nelinistile din Irlanda de Nord. Comicul e adus de "Balonul negru". In timp ce incearca sa plimbe 40 de copii prin New York, un barbat stresat pierde "esentialul": baloanele.

De unde cumperi biletele

Biletele pentru Noaptea Lunga a Filmelor Scurte se vor putea achizitiona din reteaua magazinelor Diverta, la libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau Magazinul Muzica la pretul de 30 de lei in avans, sau in ziua evenimentului la pretul de 40 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea