De prin lume adunate

#literatura #evenimente #evenimente bucuresti #noaptea literaturii europene #literatura europeana

Noaptea Literaturii Europene la Bucuresti

Pe 30 mai, citim pana la miezul noptii! Zece institute culturale au facut o selectie de literatura tradusa din noua limbi si publicata in romana si au invitat autori, actori, personalitati media, care timp de trei ore ne vor purta pasii in fascinantul univers al literaturii contemporane.

Fundatia Lowendal gazduieste acest eveniment de la ora 20.30 pana la ora 23.30, chiar in seara in care se deschide Targul de carte Bookfest, prilej cu care autori importanti invitati la Targ vor trece pragul Noptii Literaturii de la Bucuresti.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural sustinut de Reteaua Europeana a Institutelor Nationale de Cultura (EUNIC) a carui editie din 2011 s-a desfasurat in 20 de orase din 16 tari.

Noaptea Literaturii are trei elemente-cheie: literatura contemporana citita de personalitati din diferite domenii in spatii atipice special selectate pentru o anumita noapte din an. Pe 30 mai 2012, are loc la Bucuresti prima editie a Noptii Literaturii, in organizarea a zece institute culturale membre ale clusterului EUNIC si sub coordonarea Institutului Cultural Roman.

ICR ii prezinta pe doi dintre cei mai tradusi autori romani, Filip Florian si Dan Lungu, care vor citi fragmente din scrierile unor autori netradusi inca in volum: Adina Rosetti, Deadline, Ciprian Macesaru, Superhero, Ovidiu Nimigean, Radacina de bucsau, Octavian Soviany, Viata lui Kostas Venetis, Matei Florian, Si Hams Si Regretel, Petre Barbu, Blazare.

Si celelalte institute au pregatit lecturi din autori celebri, fragmente de teatru sau poezie, si au invitat autori celebri.

Organizatori sunt Centru Ceh, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, British Council, Institutul Polonez, Institutul Camoes, Institutul Cervantes, Delegatia Valonia-Bruxelles, Centrul Cultural Maghiar, Centrul Cultural Turc "Yunus Emre".

Noaptea Literaturii Europene este un proiect coordonat in Romania de Institutul Cultural Roman. ICR a detinut presedintia EUNIC la nivel global in perioada iunie 2010 – iunie 2011. Pentru intervalul octombrie 2011 – octombrie 2012, Institutul Francez are presedintia clusterului EUNIC in Romania.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea