De prin lume adunate

#muzeu #arta #bucuresti #noaptea alba a galeriilor

Noaptea Alba a Galeriilor

In noaptea de 12 spre 13 iunie, douzeci si opt de galerii, ateliere, centre de sau spatii alternative vor fi deschise publicului larg incepand cu ora 19:00 pana dimineata la ora 4.

2009 reuneste un numar record de spatii participante din Bucuresti, dublu fata de precedenta editie. Peste optzeci de artisti expun sau performeaza in timpul acestui adevarat maraton de arta/cultura contemporana, de la formule consacrate pana la cele mai neconventionale reprezentari.

Expozitii de desen sau pictura, instalatii, arta video, expozitii foto , lansarea unei arhive digitale, concerte, proiectii de filme, performance-uri, si alte animatii culturale sunt puse la cale special pentru noaptea de 12-13 iunie.

Programul complet precum si o harta a traseului cultural propus pot fi consultate on-line pe noapteagaleriilor.ro.

Ca si anul trecut organizatorii au conceput si un parcurs cu bicicleta pentru cei interesati. Arta contemporana se va vedea peste tot: in cladiri - monumente de arhitectura (The Art Society), in cladiri care au fost salvate de la distrugere (The Ark), in spatii cu un trecut recent marcat de perioada comunista (), dar si din spatii absoult neconventionale, cum sunt garajul transformat in galerie de arta (Paradis Garaj), sufrageria unui bloc (Galeria 29) sau subsolul central al unui fost magazin (Atelier in Tranzitie).

Ceea ce mai aduce nou editia din acest an a Noptii Albe a Galeriilor este extinderea ariei de actiune in spatiul urban, prin asocierea dintre a Galerilor si un alt eveniment cultural cunoscut, proiectul – manifest Street Delivery .

"Ca artist am nevoie de conectare permanenta la audienta careia ma adresez. Noaptea Galeriilor este unul din cele mai importante momente in care se manifesta acest parteneriat intre cei aflati de-o parte si cealalta a unei lucrari. Evenimentul este unul obligatoriu pentru cei ce vor sa ia contact cu arta contemporana romaneasca. Este singura Noapte care coaguleaza intreaga miscare vizibila in arta contemporana - de la cei mai noi si experimentali pana la cei ale caror lucrari se afla in galerii celebre" a declarat Claudiu Cobilanschi, artist vizual si expozant la NAG.

Anul trecut la Noaptea Alba a Galeriilor a avut loc pe 23-24 mai, cu 14 spatii participante din Bucuresti care au adunat peste 5000 de vizitatori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea