De prin lume adunate

#noaptea alba a galeriilor #evenimente #evenimente bucuresti #gelerii de arta #nag

Noaptea Alba a Galeriilor

Mult asteptatul eveniment se afla la cea de-a sasea editie si aduce, ca in fiecare an, o noapte plina de activitati culturale.

Anul acesta, in data de 25 mai, galeriile si spatiile alternative din Bucuresti isi deschid portile pentru a va oferi o noapte de neuitat. Aceasta editie este mai selectiva fata de anii trecuti in ceea ce priveste participarea in programul NAG, insa evenimentul ramane dedicat artei contemporane si tinerilor artisti.

Incepand cu acest an, harta NAG va delimita clar spatiile dedicate artei contemporane a caror activitate este neintrerupta pe tot parcursul anului, de cele cu statut temporar.

Noaptea Alba a Galeriilor este un proiect care promoveaza arta contemporana in toate formele ei, arte vizuale, performance, muzica sau dans, si sustine totodata spatiile dedicate acesteia: galerii de arta, spatii alternative sau proiecte independente curatoriale.

Cea de-a sasea editie a NAG se desfasoara si anul acesta in peste 30 de spatii consacrate sau alternative care vor gazdui arta contemporana autohtona in plina ebulitie, incluzand si Bucharest Biennale 5.

Ce este Noaptea Alba a Galeriilor

Noaptea Alba a Galeriilor / NAG este un eveniment organizat de Asociatia Ephemair. Prima editie a NAG a avut loc in 2007 si a fost, dupa Noaptea Muzeelor, al doilea eveniment cultural desfasurat pe durata unei nopti din Romania.

In ultimii 6 ani, Noaptea Alba a Galeriilor s-a dezvoltat ca un proiect recunoscut pentru promovarea artelor contemporane si a tinerilor artisti, iar popularitatea si solicitarile tot mai numeroase de participare in acest eveniment ne incurajeaza sa il dezvoltam pe viitor ca un eveniment bianual.

Astfel, incepand cu 2012, NAG va avea loc in 25 mai si in 28 septembrie. Diferenta dintre cele 2 editii anuale va fi in editia din mai. In luna mai va prezenta in premiera cateva proiecte curatoriale special produse pentru programul NAG al caror principal punct de interes va fi promovarea artei contemporane si a tinerilor artisti din Romania. In editia din septembrie va fi prezentata publicului o harta cat mai actualizata cu galeriile de arta din Bucuresti.

Editiile viitoare vizeaza astfel extinderea in mod cat mai coerent si in alte centre culturale din Romania, NAG contribuind astfel la promovarea evenimentelor culturale si implicarea tinerilor intr-un eveniment care le prezinta arta generatiei din care fac parte.

Ce se intampla la NAG

Expozitii, performance-uri, auditii, concerte, expozitii de street-art prezentate in galerii deja consacrate, in galerii nou infiintate, spatii alternative sau institutii transformate pentru o noapte intr-o galerie de arta, toate acestea formeaza un program efervescent si dinamic care promoveaza arta contemporana si tinerii artisti romani.

Printre galeriile care vor participa la acest se numara alert Studio, Anaid Art Gallery, Atelier 35, Atelierul de Print, Casa Reper 21, Casa Robescu, Catacomba Una, Ceainaria Carturesti, Centrul de Introspectie Vizuala, Galeria Posibila, Galeria Simeza, Home Matasari, Sambata Sonora, Studioul Joben sau The ARK.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea