De prin lume adunate

#filme #cinema #zilele bucurestiului 2010

Noaptea alba a filmului romanesc

Pe 17 septembrie se anunta cea mai lunga noapte a filmului romanesc. Bucurestenii sunt invitati intre orele 18.00 - 02.00 la un maraton al productiilor autohtone, in cadrul primei editii a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc.

Evenimentul isi propune sa ofere publicului ocazia de a petrece o noapte in compania unor filme romanesti de toate genurile, realizate de cineasti din toate generatiile.

Bucurestenii vor putea urmari in 9 locatii de proiectie peste 30 de productii autohtone. Locatiile une pot urmari filme sunt Piata George Enescu, Uranus 144, Terasa Clubului Fabrica, Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la MTR, MTR Open Air, Cinema Patria, Cinema Studio, Sala Elvira Popescu si Cinema Eforie.
 

Maestrii la Muzeul Taranului Roman
 

Muzeul Taranului Roman (MTR) va gazdui un program special de proiectii intitulat Maestrii. Programul cuprinde titluri intrate in patrimoniul de aur al cinematografiei romanesti precum Valurile Dunarii, Secvente, O vara de neuitat sau Nunta de Piatra.

Cinematograful Patria va deveni in seara zilei de 17 septembrie locul in care va putea fi vizionata o selectie a primelor filme de lung metraj ale unor regizori romani recunoscuti pe plan international. Astfel, aici poti urmari filme precum Marfa si banii sau A fost sau n-a fost?. De asemenea, publicul va putea viziona la MTR si Patria cea mai recenta premiera de film romanesc, Marti, dupa Craciun.
 

Maraton de scurt metraje la Fabrica
 

La club Fabrica, pasionatii de filme se vor putea bucura de un program maraton de scurt-metraje originale si recompensate la prestigioase festivaluri internationale de film precum Colivia, Nunta lui Oli sau Oxigen.

In noua locatie open air din Piata George Enescu, amplasata in inima capitalei, regizorul Radu Gabrea va prezenta in premiera cea mai recenta productie a sa, filmul Manusi Rosii.

Intrarea la filme va fi libera, in limita locurilor disponibile.
 

Programul proiectiilor:
 

UranusS 144
21:00: Operatiunea Monstrul
23:00: Nunta muta
 
Club Fabrica 
21:00 – 01.00
Colivia
Lampa cu caciula
Nunta lui Oli
O zi buna de plaja
Trenul Foamei
Derby
Mousse au chocolat
Captivi de Craciun
Oxygen

Cinema Patria
20:00:  marti dupa craciun
22:00:  A fost sau n-a fost?
00:00: Marfa si banii
 
Noul Cinematograf al Regizorului Roman

Indoor
18:00: Nunta de piatra
20:30 : Secvente
22:45 : O vara de neuitat
00:45: Valurile Dunarii

Outdoor
21:00: Marti dupa Craciun
23:00: Nunta in Basarabia

Cinema Studio
19:00: Mar Nero / Marea Neagra
21:00: Francesca
23:00: Legaturi bolnavicioase

Elvira Popescu
18:00: Drumul Pasarilor
20:15: Marele Jaf Comunist
23:00: Testimonial
01:15: The Shukar Collective Project
 
Piata George Enescu
20:30: Manusi Rosii
23:00: Filantropica

Cinema Eforie
19:00: Pescuit sportiv
20:45: Occident
22:45: Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea