De prin lume adunate

#biblioteca metropolitana bucuresti #Noaptea Alba a Bibliotecilor #Biblioteca Academiei Romane #Biblioteca Centrala Universitara

Noaptea Alba a Bibliotecilor in Bucuresti

In noaptea de 1 octombrie, iubitorii de carte au ocazia sa mearga la Noaptea Bibliotecilor. Evenimentul, care se va desfasura intre orele 18.00 - 04.00, isi propune sa readuca in atentia publicului mersul la biblioteca. noaptea bibliotecilor se desfasoara atat in centrele din Bucuresti, cat si din tara.



Concerte, teatru si filme la Noaptea Bibliotecilor


Cititul de placere si nevoia de documentare, in contextul digital al anului 2011, sunt scopurile acestui eveniment, care propune, pe langa biblioteci deschise, si concerte, conferinte, mese rotunde si expozitii.

Tot in cadrul evenimentului se poate merge la targuri de carte, teatru de marionete, concerte de chitara clasica sau proiectii de filme.

Scriitori, critici literari, poeti si cercetatori vor povesti experientele lor de lectura, iar concertele de muzica live ii vor purta pe cititori printre povestile cartilor.

Ideea Noptii Bibliotecilor a pornit de la o ipoteza statistica: "Daca macar un sfert dintre cei care au calcat o data printr-o biblioteca in ultimii 10 ani ar reveni cel putin o data pe an intr-o sala de lectura, starea de spirit in bibliotecile Romaniei s-ar schimba semnificativ".


In Bucuresti sunt deshise 11 biblioteci


"Am conceput acest proiect in conditiile in care chiar si romanii cu bani si educatie vad in Kindle sau iPad alternativa la bibliotecile reale. Cat de greu poate fi sa revenim macar pentru o noapte la esenta experientei salilor de lectura? Indiferent cu cine am stat de vorba, oricat am fi sau ne-am da drept hi-tec, gadget freaks, PDF-ul nu poate invinge interactiunea cu hartia uzata de biblioteca si cu volumul de scriitura din aceste institutii uitate de majoritatea tinerilor profesionisti", se arata pe site-ul dedicat evenimentului.

In prezent, in Romania functioneaza peste 3.000 de biblioteci publice, comunale, orasenesti, municipale si judetene.

In Noaptea Bibliotecilor, in Buucresti sunt deschise Biblioteca Nationala a Romaniei, Biblioteca Academiei Romane, Biblioteca Centrala Universitara "Carol I", Biblioteca Facultatii de Litere, Biblioteca Facultatii de Drept, Biblioteca Facultatii de Limbi Straine, biblioteca metropolitana Bucuresti, Biblioteca Pedagogica Nationala "I.C. Petrescu", Biblioteca Centrala a Academiei de Studii Economice, Biblioteca Institutului Cultural Francez si Biblioteca Institutului Italian de Cultura "Vito Grasso".

Accesul publicului la manifestarile organizate in Noaptea Bibliotecilor este gratuit.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea