De prin lume adunate

#rusia #peru #india #china #erotic #muzeu

Muzee sexy- partea II

Nici muzeele de pe celelalte continente ale lumii nu mai sunt cuminti. Ca si in muzeele europene, uneori chiar mai mult, actul sexual este prezentat fara a fi banalizat, corpurile sunt aratate fara exibitionisme, astfel incat placerea sexuala inceteaza sa mai fie un subiect tabu. Si asta, pentru ca, pana la urma, rolul acestor este de a informa fara a da lectii. Si, da, aceasta este o misiune destul de dificila. Exista muzee erotice raspandite in Asia, Statele Unite, America Latina si chiar ortodoxa Rusie detine un muzeu absolut “bizar” al sexului. Iata in continuare cat de erotica este lumea care ne inconjoara.

The Museum of Ancient Chinese Sex Culture- Shanghai, China

Este primul muzeu al sexului care a fost vreodata inaugurat in Asia. Profesorul Liu Dalin, cel care detine acest muzeu, a intampinat, evident, numeroase piedici din partea autoritatilor chineze. Cele aproximativ 3.700 de piese care reprezinta "apucaturile" sexuale ale chinezilor din vechile dinastii datate acum mai bine de 5.000 de ani, au fost considerate ca instigatoare la sex.

Il gasesti in Shanghai, ascuns parca dinadins, fara vreo placuta de avertizare care sa indice ca acolo exista un muzeu al sexului. Sunt expuse statui de bronz, ceramica, jad sau piatra care dateaza din neolitic, precum si "jucarii" erotice catalogate in functie de epoca pe care o reprezinta.

Printre altele, este reprezentat "comportamentul anormal" sexual al chinezilor din epoca Ming sau Qing precum zoofilia sau homosexualitatea. Sunt realizate comparatii sociologice intre erotismul din Europa si continentul asiatic, iar una dintre galerii vorbeste despre activitatea prostituatelor chineze.

Unele dintre obiectele prezentate in acest muzeu nu au nimic in comun cu placerea sexuala ci, mai degraba, sunt legate de pedepsele pe care le primeau cei care comiteau adulter. De exemplu, dupa ce se fixa cu capul in sus un vibrator enorm pe saua unui magar, femeile adultere erau dezbracate si aruncate in acest vibrator. Urmatorul pas era asmutirea magarului la galop cu scopul de a distruge femeia pe dinauntru si nu numai.

Muzeul Larco- Lima, Peru

Pe langa colectii de aur si bijuterii, metale sau textile, Muzeul Larco din Lima gazduieste si o expozitie permanenta de figurine erotice din ceramica. Apartin culturii Mochica care s-a dezvoltat in secolele I- VII si sunt reprezentari sexuale din epoca precolumbiana a Americii Latine.

Pentru mochicanii, sexul nu era un subiect tabu, din contra era una dintrce cele mai importante manifestari din viata lor.  Faceau sex "fara perdea",  in orice loc si erau foarte liberi in ceea ce priveste "deviatiile sexuale". Cand spaniolii au ajuns pe continent si au inceput propavaduirea crestinismului, mochicanii au avut un adevarat soc afland ca sexul este un pacat.

Cam toate piesele din aceasta colectie au si o utilitate practica. Multe dintre ele sunt ulcioare, altele sunt oale si fiecare in felul ei reflecta conceptia despre lume a vechilor popoare de pe continent. Au forma falica prin care se bea apa sau reprezinta diferite pozitii erotice.

Antarang (sau Intim in limba )- muzeul sexului din Bombay, India

In ceea ce priveste India, chiar autoritatile au fost cele care au creat un muzeu al sexului. Scopul lor? Sa vorbeasca tinerilor despre sexualitate intr-o tara in care subiectul ramane foarte delicat. Acoperisul muzeului este pictat intr-o culoare care imita sperma, peretii sunt inscriptionati cu versuri din Kama Sutra si gravati cu povesti erotice celebre din folclorul indian.

Principalul rol al acestui muzeu este de a educa sexual populatia din pensinsula grav afactata de virusul HIV .

Prostata - muzeul erotic din Sankt Petersburg, Rusia

Se pare ca nici rusii nu mai au inhibitii. Muzeul lor erotic este absolut unic in lume. Il gasesti intr-un spital unde Centrul de Urologie al Academiei de Stiinte Ruse expune tot soiul de organe genitale. 10.000 de exponate genitale are "Prostata". Cu marimi de la imens pana la minuscul. Pastrate frumos in borcane cu formol, produc interesul medicilor interesati de anomaliile organelor sexuale si, poate, greata vizitatorilor.

Vedeta acestui muzeu este penisul lui Grigori Rasputin, cel prea cunoscut in timpul dinastiei Romanov. Cand acesta a fost asasinat, i s-au taiat "insemnele barbatesti" si au fost puse la pastrat. Din 2004 ele joaca rolul de exponate in acest muzeu rusesc.

Mai gasesti muzee sau galerii permanente erotice in SUA (New York, Hollywood), Coreea de Sud (Seul), Japonia (Tokio).

Pentru a citi parte a acestui articol, intra aici.   

Violeta Neamtu

Muzeul sexului din Peru

 

 

 


Pentru cele mai importante ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea