De prin lume adunate

#ciudatenii #muzeu

Muzee bizare

Obiectele falice, magice si vrajitoresti, date istorice inedite si specimene umane care ne dau fiori pe sira spinarii sunt doar cateva dintre ciudateniile pe care muzeele lumii le ofera vizitatorilor dornici de senzatii tari.

Muzeul Falusului

Muzeul Falusului din Islanda este singurul muzeu din lume care adaposteste o colectie de peste 100 de specimene falice care apartin tuturor mamiferelor din aceasta tara.

Studiul falusurilor este o stiinta straveche care a primit putina atentie in Islanda. Aceasta stiinta a fost inclusa in alte domenii de cercetare precum istorie, arta, psihologie, literatura si in alte domenii artistice precum muzica si balet.

Vizitatorii muzeului vor vedea aici peste 30 de falusuri de balena, unul de urs polar, 18 falusuri de foca si morsa si peste 50 de falusuri de mamifere terestre. Muzeul a primit recent si un falus certificat de Homo Sapiens. De asemenea, in muzeu se gasesc si cateva specineme de falusuri ale unor specii pe cale de disparitie.

Directorul si fondatorul muzeului, profesorul Sigurour Hjartarson, a dorit sa creeze un spatiu special destinat studierii falusurilor. O alta atractie a muzeului sunt lucrarile de arta falica si specimenele folclorice: spiridusi, troli si monstri marini.  

Muzeul se afla in orasul Husavik din Islanda si este deshis publicului din 20 mai pana in 10 septembrie intre orele 12- 18.

 

 

Muzeul Toaletelor din India

Muzeul toaletelor din India este unul dintre cele mai ciudate din lume. A fost fondat de catre profesorul Bindeshwar Pathak in New Delhi, India. Muzeul prezinta o colectie rara de fotografii si obiecte ale istoriei toaletelor din anul 2500 i.e.n pana in zilele noastre. Obiectele sunt expuse cronologic si ofera date despre tehnologia, obiceiurile si eticheta toaletei. De asemenea prezinta si conditiile sanitare si eforturile legale ale timpurilor.

In muzeu puteti vedea o colectie impresionanta de wc-uri, oale de noapte, mobile de toaleta, bideuri si closete cu apa folosite inca din 1145 pana in timpurile modern.  Pe langa obiectele concrete, muzeul are si o colectie rara de poeme.

Muzeul ofera si o privire de ansamblu asupra istoriei umanitatii. Ofera in acelasi timp informatii despre designul, materialele si tehnologia folosite in realizarea toaletelor.

Muzeul se afla in orasul New Delhi din India si este deschis publicului de luni pana sambata intre orele 10 – 17.

 

Muzeul sistemului de canalizare

In Paris vei gasi un muzeu dedicat in intregime sistemului de canalizare. Muzeul este ciudat si miroase mai putin placut, insa este incarcat de istorie. Sistemul de canalizare din Paris a fost realizat inca din cel de-al 13-lea secol si este cel mai vechi din lume.

In secolul 13 strazile din Paris au fost pavate si la ordinul regelui Filip al II-lea a fost creat si primul sistem de canalizare din lume. Canalele acoperite au fost introduce in timpul domniei lui Napoleon. Reteaua de canale folosita si azi, de mai mult de 2000 km, a fost inceputa in 1850.

Sistemul este foarte complex si cuprinde mai multe tipuri de canale: pentru scurgerea apei, pentru apa potabila si pentru cablurile de telecomunicatii.p


Pana in 1970, turistii care vizitau muzeul erau transportati in carucioare suspendate de pereti, in vagoane electrice si chiar in barci.

In muzeu veti vedea echipamente vechi si noi, stauete de lucratori, mingi uriase de lemn folosite la curatare tunelelor, expozitii de fotografie si despre canalele din Paris. De asemenea, muzeul are si un magazin de suveniruri.

Muzeul se afla in Paris si este deschis publicului de duminica pana miercuri (joia si vinerea este inchis), intre orele 11 – 17. Biletul de intrare costa 4,10 euro.

 

 

Muzeul tehnologiei din Jurasic

Muzeul adaposteste o colectie impresionanta de relicve si artifacte ce au apartinut erei jurasice. De asemenea, muzeul isi doreste sa explice calitatile tehnologice care puteau fi descoperite in acea vreme. Asta explica si faptul ca in aceea perioada nimic nu putea fi denumit “tehnologie” de vrme ce omul inca nici nu aparuse.

Cele mai multe exponate din muzeu sunt colectii de zaruri antice descompuse, care apartin magicianului Ricky Jay. Colectia este dedicata culturii jurasice. Pe langa aceasta colectie, muzeul are si alte colectii si materiale interesante: o expozitie a miturilor din epocile trecute, o colectie de micro-sculpturi si picturi si colaje microscopice realizate de fluturi.

Muzeul se gaseste in California si este deschis de vinery pana duminica, intre orele 12 – 18. Biletul de intrare costa 5 dolari.

 

 

Muzeul Voodoo

Muzeul Voodoo din New Orleans este singurul muzeu din lume dedicat in intregime artei voodoo. Muzeul isi doreste sa prezinte obiceiurile traditionale ale religiei voodoo, si aduce in prim plan atat practici stravechi cat si moderne.

Muzeul este structurat pe trei categorii: religie (practici magice si puterile supranaturale), superstitie (obiectele au viata) si folclor (practicile sunt transmise din generatie in generatie). Practicile voodoo au o istorie si o importanta aparte in New Orleans.

In Muzeul Voodoo veti gasi si obiecte si documnete depre Marie Laveau, regina voodoo. Aceasta s-a nascut in 1794, in New Orleans si a murit in 1881. A fost cea mai cunoscuta si puternica regina voodoo din lume. A fost atat de puternica, incat ea insusi s-a autoproclamat drept Papa al Voodoo. A fost respectata si temuta de multa lume, inclusiv de catre Biserica Catolica .

Muzeul ofera si o serie de servicii spirituale, descantece, farmece si alte vrajitorii contra cost pentru vizitatori. De asemenea, in zilele de duminica, miercuri, joi si vineri sunt incluse si consultatii cu clarvazatori si magicieni.

Muzeul se afla in New Orleans si este deschis zilnic, intre orele 10 – 18. Biletul de intrare costa 7 dolari.

 

 

Muzeul vrajitoriei

Muzeul a fost fondat in 1951 de catre Cecil Williamson. La inceput muzeul adopstea numai colectiile personale ale acestuia. Majoritatea obiectelor expuse in muzeu au legatura cu magia si vrajitoria. Expozitia este structurata in mai multe parti care prezinta capitole importante pentru vrajitorie:
-    Imagini ale vrajitoriei: haine, cozi de matura, fotografii, picture, documente si alte materiale
-    Divinizarea diavolului si Satanism:
-    Perioade ale anului favorabile vrajitoriei si istoria acestor date
-    Locuri sacre si cercuri de piatra
-     Clarviziune
-    Practicile vrajitoresti
-    Ierburi si potiuni
-    Blesteme
-    Unelte
-    Draci
-    Magia alba
-    Vrajitoria moderna

Muzeul adaposteste si o biblioteca si un magazin de suveniruri. Se afla in Cornwall, Anglia si este deschis de luni pana duminica intre orele 10.30 – 18.00.

 



Muzeul Mutter

Muzeul Mutter este un muzeu medical din Philadelphia. Contine o colectie impresionanat de ciudatenii medicale, specimene anatomice si patologice, modele de ceara si echipamente medicale antice. Scopul principal al acestui muzeu este cercetarea medicala si educationala.

Este cunoscut pentru colectia impresionanta de cranii. Printre cele mai ciudate exponate se afla modelul din ceara al unei femei cu un corn in frunte, cel mai mare schelet din America de Nord, cel mai lung colon uman si corpul pietrifica al unei femei.

Muzeul are si o colectie de fetusi umani, o a presedintelui Grover Cleveland, extrasa din cerul gurii si ficatul unit al siamezilor Chang si Eng Bunker.

Muzeuleste deschis zilnic, intre orele 10 – 17, iar intrarea este de 12 dolari.

Tot in categoria muzeelor ciudate din lume intra si :

  •  Muzeul Parului, din Missouri, SUA este singurul muzeu din lume dedicat parului uman. Pe langa mostre de par uman, care dateaza chiar si din 1725, in muzeu sunt expuse si bijuterii pentru par. Unele dintre aceste bijuterii dateaza din eporca Victoriana si erau folosite pentru imbodobirea mortilor, in semn de respect
  • Muzeul Pisicii se afla in Malaezia si cuprinde peste 2000 de obiecte ce reprezinta statuete, artifacte si alte documnte despre pisici. Potrivit credintelor malaeze, pisica este cel mai norocos animal. In muzeu se gasesc si cateva mumii de pisici din Egipt.
  •  Muzeul Burgerilor a fost creat de catre Harry Sperl, un emigrant german. Acesta a colectionat peste o mie de obiecte care au legatura cu hamburgerii. Printre senzatiile muzeului se numara patul cu saltea de apa in forma de hamburger si motocicleta – hamburger. Muzeul include peste 500 de hamburger diferiti precum si retete si ingredient ciudate.
  • Muzeul Pantofului Salvator Ferragamo din Florenta, Italia este dedicat pantofilor lui Salvator Ferragamo. Acesta a realizat peste 10000 de modele de pantofi. Pe langa diverse modele de pantofi care parcurg istoria omenirii, in muzeu se afla si cateva piese de rezistenta: pantofii lui Audrey Hepburn si sandalele cu toc cui, din aur, ale lui Marilyn Monroe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea