De prin lume adunate

#poluare oceane # masti de protectie #oceane #ocean

Miliarde de masti de protectie vor polua oceanele pentru urmatorii 450 de ani

Specialistii in ecologie din Hong Kong avertizeaza ca peste 1,5 miliarde de masti de protectie vor ajunge in oceanele din intreaga lume. Acestea vor ramane acolo in urmatorii 450 de ani, cat dureaza pana cand acestea se descopun.

 

Acestea se adauga tonelor de plastic care ajung anual in oceane, polunadu-le tot mai mult, an de an.

"Mastile faciale de unica folosinta sunt fabricate dintr-o varietate de materiale plastice suflate in topitura si sunt dificil de reciclat atat din cauza compozitiei, cat si a riscului de contaminare si infectie", se arata intr-un raport, al OceansAsia, un grup de ecologisti cu sediul in Hong Kong, potrivit digi24.ro.

"Aceste masti ajung in oceanele noastre atunci cand sunt aruncate in mod necorespunzator, atunci cand sistemele de gestionare a deseurilor sunt inadecvate sau inexistente sau cand aceste sisteme sunt coplesite din cauza volumului crescut de deseuri", mai sustine sursa citata.

In plus, pe langa de efectele nocive ale particulelor de micro-plastic si nanoplasic, si firele elastice cu care se prind mastile dupa urechi, prezinta un posibil risc pentru viata acvatica.


In raport sunt prezentate cateva exemple de animale marine ucise de masti, inclusiv un peste balon gasit mort pe o plaja din Miami, dupa ce s-a prins in atele unei masti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea