De prin lume adunate

#teatrul masca #mihai malaimare #Matraguna #Machiavelli

Matraguna lui Machiavelli, in premiera la Teatrul Masca

Teatrul Masca te invita duminica, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la premiera spectacolului " Matraguna " dupa Niccolo Machiavelli , in regia lui Dominic Dembinski.



"In opera lui Machiavelli intalnim ascutimea si profunzimea observatiei psihologice, iar Dominic Dembinski si-a pus amprenta asupra textului intr-o maniera originala reusind sa scoata in evidenta profunzimea realitatii prin personaje complexe, cu trairi intense si neasteptate.

Este un spectacol al bucuriei de a trai, al iubirii, intr-o forma inedita, al amaraciunii si decadentei, o imagine a unei societati lipsite de repere morale", declara Mihai Malaimare, directorul Teatrului Masca.


Matraguna, o poveste de iubire atipica

"Matraguna este o poveste de iubire, dar nu una romantica , imbalsamata cu roze si suspinuri, ci o iubire roditoare, pusa sub semnul natalitatii si mai ales al unei sexualitati debordante care cuprinde in cele din urma toate personajele care prin aceasta abordare naturala a patimei iubirii se salveaza de minciuna politica, de cruzimea luptelor sau a executiilor. Matraguna noastra nu este imorala, ci amorala", declara regizorul Dominic Dembinski.

Sotul incornorat isi poarta coarnele cu demnitate, chiar si cu o frenetica participare, se consoleaza cu nurii soacrei si isi implineste unele fantasme erotice: isi vede nevasta posedata de un tanar necunoscut, prilej de excitatie care il fereste de rutina.


Matraguna, o capodopera a lui Machiavelli

"Matraguna", dupa un text de Niccolo Machiavelli, unul dintre cei mai importanti ideologi ai Renasterii italiene, este o tragicomedie a deghizarilor si reprezinta una din capodoperele comice ale ultimelor sute de ani.

Teatrul lui Machiavelli este un teatru uman, departe de fictiune, cu personaje realiste care se pot reinventa si regasi in societatea actuala.


Unde se gasesc biletele

Biletele pentru spectacol se gasesc la casa de bilete a Teatrului Masca, pe Bulevardul Uverturii, la numarul 70. Pretul biletelor este de 25 si 20 de lei, in functie de locul ocupat in sala.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea