De prin lume adunate

# maniere politicoase #maniere nepoliticoase #calatorie #vacante

Maniere nepoliticoase, dar care in alte tari sunt considerate politicoase

Politetea este importanta in viata de zi cu zi. Ea asigura o buna comunicare cu oamenii, construirea unei vieti frumoase si elegante, pline de relatii semnificative si pline de respect. De aceea este bine sa stii manierele importante pentru tara in care locuiesti. Iata cateva maniere nepoliticoase, care care sunt considerate a fi politicoase in alte tari:

Sa ragai sau sa sorbi

Desi la noi este considerat a fi nepoliticos daca faci aceste lucruri, in Taiwan si in China este un adevarat compliment pentru gazda daca faci acest sunet. Este un semn ca iti place si apreciezi mancarea care ti-a fost oferita. De asemenea se sorb taiteii la fiecare masa.

Sa ajungi mai tarziu la o cina stabilita

In India este de bun augur sa ajungi la masa stabilita de comun acord cu 15, chiar 30 de minute mai tarziu. Acest lucru se intampla pentru ca ei sunt mai relaxati in ceea ce priveste aceste obiceiuri si pretuiesc mai degraba relatiile cu oamenii decat punctualitatea.

Sa bei un pahar de vin imediat

In Georgia este normal ca un pahar de vin sa fie baut dintr-o singura gura cand s-a facut o urare si s-au ciocnit paharele. Noroc ca majoritatea paharelor acolo sunt de marime mai mica!

Sa imparti nota poate sa fie nepoliticos

In Franta nu se ofera niciodata sa se imparta nota de plata la doi. Se considera ca este nepoliticos sa se intample astfel. Asadar, ori este platita integral, ori este lasata cealalta persoana sa o plateasca total.

Sa hranesti o alta persoana

In Etiopia, a da hrana din mainile tale este o forma de respect si ospitalitate. In traditia numita Gursha, intentia este sa construiesti incredere si legaturi sociale intre persoanele care impart acea mancare.

Nu le multumesti prietenilor sau membrilor familiei cand te invita la masa

In India nu este politicos sa multumesti gazdei la finalul mesei la care te-a invitat. De fapt, cea mai buna varianta de multumire si de a arata faptul ca esti recunoscator, este sa inviti la radnul tau la o masa. Aceasta masa trebuie sa nu fie mai sus sau mai sofisticata decat cea la care te-a invitat initial.

Mancatul de pe jos

In Orientul Mijlociu exista o regula ce presupune ca dupa ce ti-a scapat mancarea pe jos trebuie sa o ridici, sa o saruti si apoi sa o pui in dreptul fruntii inainte de a o pune inapoi in farfurie. Acest gest arata respectul pe care il ai fata de mancare si fata de munca depusa pentru ca ea sa fie gatita, sa existe.

A nu termina tot ceea ce se afla in farfurie

In multe tari din Asia daca termini tot ceea ce se afla pe farfurie, inseamna ca gazda ta nu te-a servit cu destul de multa macare si nu te-ai saturat. Asadar, lasa o mica parte de mancare pe farfuria ta pentru a arata ca este indeajuns.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea