De prin lume adunate

#maine in bucuresti #bucuresti #dans #spectacol #cinema #film #expozitie #teatru

Maine in Bucuresti: Targul Martisorului

Daca inca nu ti-ai facut nici un plan pentru ziua de miercuri, 25 februarie, iata cateva dintre cele mai interesante evenimente la care poti merge. Ai de ales intre o piesa de teatru interesanta, o poveste de iubire la Opera si un targ al martisorului care se lasa cu delicatese.

Teatru

Dragostea dureaza trei ani

Este un spectacol post modern, recomandat spectactorilor dezinhibati si lipsiti de prejudecati, un spectacol neconventional, care anuleaza limita dintre actori si spectatori. De fapt nu e un spectacol, e viata fiecaruia. Din distributie fac parte Cristi Iacob, Adriana Trandafir, Gabriela Iacob si Vitalie Bichir

Regia poarta semnatura lui Chris Simion. Piesa se joaca la Laptaria Enache, cu incepere de la ora 19.00. Costul unui bilet este de 25 lei, iar rezervari se fac la numarul de telefon 0727.100.856.

Lear

Tragedia lui Shakespeare este abordata intr-o viziune aparte de Andrei Serban. El o alege pe Mariana Mihut drept regele Lear, un personaj ce devine victima aparentelor si a propriei sale vanitati. Spectacolul Lear de la Teatrul Bulandra are o distributie exclusiv feminina si include nume precum Mariana Mihut, Dorina Chiriac, Valeria Seciu, Dana Dogaru, Lia Bugnar si Cristina Casian. Spectacolul se joaca la Teatrul Bulandra, la Sala Toma Caragiu, cu incepere de la ora 19.00. Biletele costa 26,50 de lei integral si 13,25 lei redus. Rezervari se pot face la numarul de telefon 021. 310.35.20.  

Sunt un orb

La Teatrul de Comedie din Bucuresti are loc recitalul extraordinar Horatiu Malaele, un spectacol dupa un text de Marin Sorescu. Piesa incepe la ora 19.00, iar pretul biletelor este de 21,20 de lei.

Calusul

Calusul este o piesa de Eric-Emmanuel Schmitt cu Raluca Paun. Este un spectacol de Alexandru Boureanu si face parte din cadrul S.U.I.V.I., un proiect de sensibilizare anti-SIDA. Piesa se joaca la Teatrul Luni de la Green Hours, cu incepere de la ora 20.00.

O noapte furtunoasa

Piesa lui Caragiale beneficiaza de o viziune noua, in montarea lui Felix Alexa. Din distributie fac parte Mircea Rusu, Orodel Olaru, Dan Puric, Mihai Calin, Rodica Ionescu, Irina Movila, Ileana Olteanu si Medeea Marinescu.
Piesa se joaca la Teatrul National I. L. Caragiale in Sala Amfiteatru, de la ora 19.00. pretul biletelor este de 30, 25  si 16 lei, in functie de pozitionarea in sala.

Un duel

La Sala Atelier a Teatrului National din Bucuresti se joaca premiera celui mai nou spectacol: "Un duel", dupa Cehov, in regia lui Alexandru Dabija. Din distributie fac parte Gavril Patru, Diana Dumbrava, Vlad Ivanov, Razvan Oprea, Marius Rizea, Dan Tudor si Ioan Andrei-Ionescu. Pretul biletelor de 30 si 16 lei, in functie de pozitionarea in sala.

Rinocerul indragostit

Rinocerul indragostit este o piesa despre dragoste, in regia lui Horatiu Mihaiu. Din distributie fac parte Dan Bordeianu, Raluca Gheorghiu, Alexandru Mike Gheorghiu, Gabriel Rauta, Mihai Marinescu, Corina Dragomir si Mihaela Subtirica.

Spectacolul se joaca la Teatrul Nottara in Sala George Constantin , de la ora 19.30. pretul biletelor este de 14,70 lei.

Expo

Bucharest: A Portrait

Sarah Evans surprinde imaginea unui Bucuresti eliberat de rigorile regimului comunist, pus sub semnul Uniunii Europene si a incercarii de evolutie. Expozitia poate fi vazuta la Atelier 35, de pe strada Selari numarul 13, de miercuri pana duminica, intre orele 15-20.

RE:akt!

“RE:akt! Reconstruction, Re-enactment, Re-reporting” prezinta in premiera lucrari realizate in ultimii trei ani in cadrul platformei “RE:akt!” produsa  Aksioma. Expun artisti precum Lucas Bambozzi, Vaginal Davis, Quentin Drouet, Janez Jansa, Janez Jansa, Janez Jansa, Irwin, Eva and Franco Mattes, OHO group si SilentCell Network. Expozitia poate fi vazuta pana pe 13 martie, la Muzeul de Arta Contemporana.

Clasic

Madama Butterfly

Povestea micutei gheise Cio Cio San si a dragostei tragice dintre ea si un locotenent al marinei americane se va desfasura Opera Nationala in spectacolul “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, sub bagheta dirijorului Rasvan Cernat. In rolul titular o veti vedea pe soprana Madeleine Pascu.

Recital cameral

Miercuri de la ora 19, in Sala Mica a Ateneului Roman are loc un recital cameral cu  Roxana Tautu la pian si Petru Lupan la vioara. In program veti asculta Fantezia pentru vioara si pian in la major op. 73 de Schumann, Sonata nr. 7 pentru vioara si pian in do minor Op. 30 nr. 2 de Beethoven si Sonata pentru vioara si pian in re minor op. 9 de Szymanowski.

Spectacole

You come to see the show and you’ll get an extra burger!

„You come to see the show and you’ll get an extra burger!” este un anti-spectacol, dupa cum il numeste autorul sau. Este o lucrare in perpetua transformare, diferita de la o reprezentatie la alta, care lasa impresia unei repetitii care are loc in fata publicului. Interpretii acestui spectacol sunt Mihai Mihalcea si Mihaela Sirbu. Piesa are loc la Centrul National al Dansului din Bucuresti, de la ora 19.30. Pretul unui bilet este de 10 lei. Biletele se pun in vinzare cu jumatate de ora inaintea spectacolului la sediul CNDB.

Targ de Martisor la Muzeul Taranului Roman

Targul Martisorului este un targ mic si colorat, intrat deja in constiinta colectiva prin diversitatea si unicitatea ofertei. Targul preia in diferite forme un ritual uzat si propune martisoare in categorii diferite: martisorul traditional, martisorul de magazin, martisorul crosetat, martisorul de artisti, martisorul „trebuie”, martisorul traditiilor reinventate sau martisorul „1000 de martisoare intr-unul singur”.

Oferta de martisoare la MTR este insotita de martisoarele gastronomice: kurtos kalacs, turta dulce, prajiturele de Alexandria, suc de mere 100% natural de Malancrav, miere si alte delicatese. Pretul biletului este de 4 lei integral si 2 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari.

Muzica

Interpretul rus Vitas va sustine un concert pe 25 februarie in Sala Palatului din Bucuresti. Evenimentul incepe la ora 20.00 si il are ca invitat special pe Gheorghe Zamfir. Mai multe despre acest concert gasiti aici.

Film

The Curious Case of Benjamin Button

Filmul ne prezinta povestea lui Benjamin Button, un barbat care se naste sub forma unui om batran, intinerind pe masura ce inainteaza in varsta, pentru a sfarsi ca un bebelus. Mai multe detalii despre film aici.

Programul complet al filmelor il gasiti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea