De prin lume adunate

#cadouri #produse traditionale #artizanat

Unde gasesti magazine cu artizanat romanesc si cat te costa

Obisnuiesti sa-ti cumperi cel putin un suvenir in vacante, pentru a ramane cu o amintire din acea calatorie. Ce te faci insa daca trebuie sa cumperi un cadou cu specific romanesc unui strain, prieten sau partener de afaceri? In cazul in care esti gazda unei persoane de alta nationalitate, exista mari sanse ca aceasta sa te roage sa o duci la un magazin de romanesc de unde poate sa achizitioneze un suvenir inainte de plecarea acasa.

In astfel de cazuri ai mai multe optiuni pentru a gasi produse realizate de mesteri populari din diverse zone ale Romaniei.


Magazine cu artizanat romanesc in Bucuresti


Unul dintre magazinele centrale unde gasesti obiecte de artizanat romanesc este Artizan Cristal Glass, aflat in magazinul Unirea ( Unirea Shopping Center ), la parter. Gasesti printre produse suveniruri, jucarii, costume populare, miniaturi, icoane, instrumente muzicale etc.

Un alt magazin central este cel de la Muzeul Taranului Roman, unde ai sanse sa gasesti produse autentice. Gasesti aici haine traditionale, podoabe populare, icoane pictate pe lemn si sticla, linguri, blide, ulcioare, scoarte, stergare, etc.

In Lipscani exista cel putin doua magazine de artizanat romanesc, precum magazinul Elegant Magazin General SRL.

In Muzeul Satului din Bucuresti exista un magazin care vinde suveniruri traditionale romanesti. Este vorba despre o expozitie permanenta cu vanzare, unde exista obiecte realizate de creatori populari contemporani, artisti plastici etc. Printre produse gasesti ceramica, textile, impletituri, lemn, oua incondeiate , icoane pe lemn si sticla, scoarte populare, jucarii, mobilier, masti, podoabe populare, piese de port, cojoace, pielarie.

Pe Calea Victoriei, intre Lipscani si Strada Doamnei, gasesti un alt magazin de arta populara, mestesuguri, cu articole traditionale si de artizanat. Magazinul se numeste Romartizana si comercializeaza o gama larga de produse, de la cusaturi si broderii la sticla artizanala si produse din os sau corn.

O alta varianta este sa vizitezi un targ traditional de weekend, deoarece la multe astfel de targuri ai sanse sa gasesti si obiecte de artizanat.

De asemenea, in marile centre comerciale precum mall-urile (Exemplu Bucuresti Mall din Vitan) gasesti tarabe cu produse de artizanat.

Ultima varianta inainte de plecare o constituie magazinele de artizanat existe in aeroportul Otopeni.


de artizanat


Daca nu ai timp sa mergi prin magazine, atunci consulta site-urile specializate pe vanzarea produselor de artizanat romanesc.
 


Este bine sa stii


Gama de produse de artizanat romanesc este foarte larga. Gasesti martisoare, ceramica, impletituri, lemn, tesaturi, port popular, obiecte de cult, masti populare si papusi, podoabe, oua incondeiate etc. Obiectele trebuie sa provina din diverse regiuni ale tarii cu traditie in arta mestesugareasca, Balant, Oltenia, Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova.

Exista insa si numeroase imitatii de obiecte artizanale romanesti, devenite kitsch-uri. Pentru a face o diferenta, este bine sa stii cum arata o tesatura romaneasca traditionala sau o sticla sculptata din lemn, autentica.

De asemenea, este de mentionat faptul ca produsele de artizanat romanesc sunt scumpe si chiar foarte scumpe. O statueta mica din lemn, reprezentant un cantaret in port traditional, costa 20 lei bucata, iar o ie foarte simpla, in jur de 200-300 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea