De prin lume adunate

#hobby #magazin #magazine arabesti #halal

Magazine arabesti in Bucuresti

Preparatele orientale prind din ce in ce mai mult la publicul roman, amator de a-si imbogati cultura culinara si de a testa bucatariile tarilor orientale. Daca nu ai timp sa mergi la restaurantele cu specific arab, o solutie este sa iti prepari acasa cateva mancaruri din aceasta bucatarie.

Daca iti faci griji ca retetele orientale sunt inaccesibile si nu vei gasi ingredientele necesare, ei bine trebuie sa stai linistit. In capitala exista cateva magazine cu produse arabesti unde vei gasi cam tot ce iti doresti.

Chiar daca nu vrei sa prepari o reteta orientala, magazinele arabesti sunt ideale pentru carnea proaspata si de calitate. De exemplu, daca vrei sa prepari sarmale, in macelariile arabesti vei gasi atata carne tocata, cat si macra, pe care o poti folosi asa cum iti doresti. Trebuie sa stii insa ca in macelariile arabesti nu vei gasi carne de porc. In schimb, oferta este foarte bogata si variata. Vei gasi carne de oaie, de vita si de pui, macra, tocata sau condimentata in stilul oriental.

In aceste macelarii vei gasi frigarui de pui, carne special preparata pentru shaorma, pasta pentru mici, carnati sau carne halal. Carnea halal este carnea provenita de la animale sacrificate conform ritualului islamic, cu fata intoarsa spre Mecca, de catre un preot musulman autorizat. Carnea din aceste macelarii este proaspata si uneori chiar mai ieftina decat in magazinele obisnuite. Pentru un plus de savoare poti alege si carnea condimentata sau macerata.

Sursa foto: infopagina.ro

Pe langa carne, in magazinele arabesti vei mai gasi si diverse sortimente de masline, branza, lipii libaneze, naut uscat si la conserva, tahini - pasta de susan, muguri de pin, pasta de ardei iute, ulei de masline, diverse conserve cu sarmale, vinete umplute , naut, fasole, bulgur - grau macinat, branza topita, lactate, mezeluri halal, orez.

Din magazinele arabesti nu lipsesc condimentele precum menta, cimbru, boia, piper negru, ardeiul pisat, chimion, cardamom, chimen si multe alte condimente cu arome orientale, care vor oferi preparatelor taleo savoare deosebite. Tot in magazinele arabesti vei gasi si apa de trandafiri, suc si seminte de rodie, suc de guave si dulciuri arabesti precum sarailie, cataif, gemuri si dulceturi si dierse fructe uscate, curmale, smochine.

Sursa foto: infopagina.ro

Tot in magazinele arabesti vei gasi si diverse sortimente de ceaiuri, de la ceai verde si negru, pana la ceaiul de iasomie, narghilele, carbuni si tutun de narghilea cu diverse arome.

Asadar, daca esti in cautarea unor condimente si preparate deosebite, sau vrei sa iti impresionezi invitatii cu niste dulciuri orientale, trebuie sa dai o raita prin magazinele cu produse arabesti. In Bucuresti exista cateva astfel de magazine, cam in fiecare mare cartier. Astfel, in Crangasi, in spatele cofetariei Tip-Top, langa Piata Crangasi vei gasi macelaria Sultan, unde vanzatori sunt chiar arabi, care te vor sfatui ce carne sa alegi sau ce condimente pentru preparatele tale.

In cartierul Militari, pe strada Virtutii vei gasi de asemenea doua magazine cu specific arabesc, Halal. Pe Calea Mosilor vei gasi o macelarie si un magazin arabesc, unde vei gasi carne si alte produse arabesti.

In cartierele Colentina si Iancului exista deasemnea cateva magazine arabesti . Macelaria Kasap, de pe strada Andronache din Colentina este prima dintr-o serie de macelarii, magazine si patiserii arabesti .

Sursa foto: infopagina.ro

In apropiere de piata Matache, de la Gara de Nord, pe strada Berzei vei gasi o alta macelarie arabeasca. Alte macelarii sunt si pe strada Ritmului si pe strada Jiului. De asemenea, pe Soseaua Iancului vei gasi si un magazin cu produse arabesti gatite.

In Bucucresti exista si o patiserie cu dulciuri arabesti, Fadel. Aici toate produsele sunte realizate de bucatari arabi, care respecta retete traditionale, vechi de secole. Aici vei gasi baclava, fructe uscate, diverse sortimente de placinta, biscuiti si multe alte bunatati care te asteapta sa le testezi.

Sursa foto : infopagina.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea