De prin lume adunate

#japonia #bucuresti #luna japoniei

Luna Japoniei la Bucuresti

Sub sloganul "Japonia, dupa Marele Cutremur, o tara mai frumoasa si mai puternica", Am­basada Japoniei la Bucuresti organizeaza, in perioada 1 - 30 noiembrie o serie de evenimente culturale , economice si gastronomice care sa vorbeasca despre capacitatea uluitoare a acestei tari de a se regenera.

Ambasada Japoniei la Bucuresti organizeaza pe parcursul lunii noiembrie o serie de evenimente culturale sub egida " ". Evenimentul isi propune sa sarbatoreasca renasterea tarii dupa cutremurul si valul tsunami din luna martie si sa ofere publicului roman ocazia sa redescopere frumusetea arhipelagului japonez si a traditiilor milenare.

Anul acesta pe 11 martie, partea de est a Japoniei a fost lovita de un cutremur de 9 grade, urmat de un urias val tsunami, care a devastat regiunea de coasta si a afectat Centrala nucleara de la Fukushima. De atunci, au trecut aproape opt luni si, in tot acest rastimp, japonezii s-au mobilizat pentru a inlatura urmele dezastrului si a-si reface tara.


Expozitie de fotografie la Muzeul Taranului Roman


Astazi, Japonia a renascut si este aceeasi tara frumoasa, care se mandreste cu traditiile sale milenare, cu diversitatea artei si a culturii sale.

In cadrul evenimentelor " Luna Japoniei " Universitatea Romano - Americana gazduieste expozitia de fotografie "Matsuri si Kagura - pulsatii ale inimii Japoniei". Muzeul Taranului Roman prezinta o expozitie de fotografiei dedicate reconstructiei de dupa cutremur.

In data de 16 noiembrie, la Hotel Crowne Plaza, are loc o demonstratie de preparare de sushi sustinuta de maestrii Masayoshi Kazato si Kensaku Yoshida. Pe 21 noiembrie are loc o demonstratie de sustinuta de maestra Michiko Nojiri si maestrul Gabriel Caciula, iar pe 28 noiembrie este organizata o conferinta despre studiul lingvistic.


Spectacole de teatru si dans


"Luna Japoniei" se incheie prin cateva evenimente teatrale: pe 24 noiembrie la Teatrul Odeon are loc spectacolul de teatru de umbre japonez sustinut de compania "Minwaza" din Tokyo, pe 25 noiembrie la Universitatea Nationala de Teatru si Film, artistii acestei trupe sustin un workshop destinat invatarii artei teatrului de umbre.

Pe 25, 26 si 27 noiembrie Teatrul Odeon gazduieste trei reprezentatii ale spectacolului de dans contemporan "Requiem. Nu stii nimic despre mine" creat de si Razvan Mazilu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea