De prin lume adunate

#carti Urzeala Tronurilor #best seller #urzeala tronurilor

Lumea magica numita Urzeala Tronurilor: ii poti rezista?

Unul dintre cele mai populare si apreciate seriale din istoria televiziunii s-a incheiat luna trecuta. Este vorba despre Game of Thrones (Urzeala Tronurilor). A fost un serial fenomen, care a cucerit inimile a milioane de fani din intreaga lume. Si nu este de mirare, avand in vedere ca serialul este ecranizarea cartilor ce fac parte din saga Cantec de gheata si foc (A Song of Ice and Fire), de George R.R. Martin. La randul lor, sunt carti fenomen, carti care s-au vandut in peste 60 de milioane de exemplare.

La un moment dat, scenaristii si producatorii au fost nevoiti sa scrie singuri povestea personajelor, pentru ca sezoanele serialului apareau mai repede decat cartile. Iar acest lucru a nascut multe controverse, fanii serialului fiind profund dezamagiti de ultimul sezon si in special de ultimul episod. Chiar s-au semnat si petitii pentru rescrierea ultimului sezon.

Intre timp, autorul George R.R. Martin lucreaza la ultimele doua carti din saga Cantec de gheata si foc: The Winds of Winter si A Dream of Spring, iar fanii seriei abia asteapta lansarea lor, sperand ca ultima carte sa nu ii dezamageasca la fel cum a facut-o serialul.

Prima din serie, cartea Urzeala Tronurilor, a fost publicata pe 6 august 1996 si este considerata o carte fenomen, autorul castigand numeroase premii prestigioase, printre care si premiul Hugo pentru "Cea mai buna nuvela". In prima carte se regasesc trei actiuni principale: In cele sapte regate, Pe zid si In est. Laitmotivul intregii serii este cucerirea Tronul regatului Westeros, pentru care se lupta sapte familii de nobili.

Actiunea este antrenanta si chiar daca fiecare carte din serie este voluminoasa, va garantam ca o sa le cititi repede, pentru ca nu o sa vreti sa treaca prea mult timp pentru a afla ce se petrece. Spre exemplu, Urzeala Tronurilor are 1216 pagini, dar nici nu o sa va dati seama cand le-ati citit, atat de captivati o sa fiti de lectura.

Urzeala Tronurilor poate fi comandata atat in editie Paperback, dar si Hardcover, iar noi va recomandam sa alegeti coperta dura, pentru ca aceste carti sunt capodopere pe care cu siguranta or sa vrea sa le citeasca atat copiii, dar si nepotii vostri.

Fiecare casa nobila din seria Cantec de gheata si foc are cate un blazon si chiar merita sa cititi intai cartile aparute, in special pe prima, pentru a intelege cat mai bine cine erau aceste familii nobile, cum si-au ales blazonul, sa va familiarizati cu personajele si cu actiunea. Din punct de vedere al actiunii, este o carte complexa, pentru ca sunt multe personaje si multe planuri ale actiunii, asa ca trebuie sa fiti atenti cand cititi. Insa, fiind atat de captivanta, o sa va obisnuiti dupa primele o suta de pagini si veti citi mai repede, fiind atenti la personaje si la actiune.

Daca nu ati vazut inca serialul, va sfatuim sa incepeti sa cititi cartile, pentru ca veti intelege mai bine multe lucruri. Si chiar daca ati vazut deja serialul, chiar va recomandam sa cititi si cartile, pentru a intelege viziunea autorului asupra actiunii si viziunea scenaristilor si producatorilor serialului.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea