De prin lume adunate

# muzeul grigore antipa #muzeul antipa #lumea insectelor

Lumea Insectelor la Muzeul Antipa

Pana pe 28 octombrie, la Muzeul Antipa are loc expozitia "Lumea Insectelor". Fluturi tropicali, coleoptere gigant, "bete ambulante" si multe alte specii de insecte vii te asteapta sa le admiri intr-un spatiu expozitional diferit de tot ceea ce ai vazut pana acum.

Expozitia va face o incursiune in lumea insectelor de pe mapamond, intr-un mod care sa apropie publicul de aceste fiinte care si-au inceput dominatia asupra Planetei noastre, cu mult inaintea dinozaurilor.

Vizitatorii vor avea ocazia sa vada si sa invete lucruri inedite despre fluturii tropicali, atat de speciali prin marimile si culorile lor impresionante. De asemenea, vizitatorii vor intelege fenomenul de mimetism si vor admira insectele care se confunda cu ramurile sau frunzele plantelor gazda.

Chiar daca expozitia este dedicata insectelor vii, acestea gazduiesc si cativa oaspeti, nevertebrate vii, precum miriapodele uriase si temutele tarantule.

Majoritatea insectelor prezentate in cadrul expozitiei temporare "Lumea insectelor" provin din zona tropicala, din luxuriantele jungle ale Malaeziei, Americii de Sud sau ale Africii.


Fise educative si ghicitori pentru cei mici


Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" te asteapta cu fise educative si ghicitori pentru cei mici. Aceasta expozitie isi doreste sa fie una informativa, de familiarizare cu lumea fascinanta a insectelor.

Tariful de intrare este de 12 lei pentru adulti si de 3 lei pentru copii. Expozitia poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 20.00. Accesul vizitatorilor la expozitie este permis pana la orele 19:00.

Vineri, sambata si duminica, in intervalul orar 10.00 si 18.00, vizitatorii expozitiei vor putea afla informatii cu privire la speciile expuse si vor putea pune intrebari organizatorului expozitiei.

Astfel, pentru un sfarsit plecut de saptamana, alaturi de cei mici, poti merge la expozitia deschisa la Muzeul Antipa. Cei mici cu siguranta vor fi incantati de varietatea de fluturi vii, iar cei mari vor invata numeroase lucruri noi despre aceste insecte frumoase.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea