De prin lume adunate

#mtr #museo #mnac #muzeu #motoare #carturesti #carte #teatru #expozitii #unde iesim

Locuri cool pentru intelectuali

Daca intr-un articol trecut vorbeam despre revistele cool pe care le poti gasi pe tarabele de presa, astazi ne vom ocupa de locurile interesante, cool, care sa se asorteze cu revistele pe care tocmai le-am rasfoit.

Si nu orice fel de locuri, ci locuri unde pe langa o bautura racoroasa, te mai poti desfata si cu o carte, un film, piesa de teatru sau o expozitie.

Vara si racoare La Motoare

Terasa, devenita deja un cult, de pe acoperisul Teatrului National din Bucuresti nu prea mai are nevoie de mari prezentari. Daca nu ai fost acolo niciodata, trebuie sa fi auzit macar o data despre ea.

Istoria terasei pare ascunsa in negura timpului, pe vremuri demult apuse, cand cei de la Laptaria lui Enache s-au gandit ca vara e mult mai usor de suportat la umbra unei beri.

Incet incet terasa s-a dezvoltat, de la cateva mese stinghere intercalate intre motoare vechi si uriase de utilaje comuniste, pana la “aglomeratia” de acum.

In timp, si activitatile culturale s-au diversificat, ca doar ne aflam pe acoperisul Teatrului cel Mare. Acum aici au loc festivaluri de teatru , concerte, diferite evenimente de arta contemporana.

Carte, ceai si dichis la Carturesti

De cativa ani, zona Romana s-a imbogatit cu un nou obiectiv cultural: Libraria Carturesti.

Libraria s-a nascut din dorinta de a oferi o experienta culturala unica si fascinanta de fiecare data cand ii treci pragul dar si de a  promova arhitectura de buna calitate.

Initiatorii proiectului si-au dorit reconversia spatiilor traditionale care, desi au reusit sa scape de sistematizarea comunista, sunt acum puse in pericol de expansiunea haotica a spatiilor comerciale si de birouri.

Si au reusit. La Carturesti gasesti pe langa carte si muzica, si ceai dar si ustensilele necesare ritualului prepararii ceaiului. Tot la Carturesti au loc lansari de carte sau expozitii de fotografie.

Anul acesta, Carturesti s-a mai imbogatit cu doua noi locatii: libraria din incinta Muzeului Taranului Roman si galeria de expozitii deschisa la subsolul librariei de pe Artur Verona. “Galeria si locul pentru intalniri creative, lansari, targuri de carte si cadouri destepte” va asteapta,  cu o programare anterioara, in fiecare zi.

Daca ai chef de o carte buna, citita la un ceai aromat, cu o muzica buna in surdina, Carturesti este locul ideal de relaxare dupa o zi de munca.

Mamaliga cu branza la MTR


Nou aparut in peisajul “monden”, dar vechi de mai bine de 100 de ani, Muzeul Taranului Roman s-a reinventat.

Cu numeroase evenimente culturale, de la expozitii, ateliere si workshop-uri de vara, pana la filme, concerte, la MTR poti gasi orice iti pofteste inima.

Si daca mai dai o raita si pe la terasa din curte, printre peri si visini, dar si vechi casute si biserici romanesti, si infuleci cateva bucate traditionale romanesti, servite in ulcele si strachini autentice, mai ca iti vine sa crezi ca esti in vacanta copilariei la bunici.

Mai nou, la MTR poti gasi si o librarie Carturesti, care te va imbia cu ceaiul oferit din partea casei si un magazin de cadouri romanesti pentru prietenii din strainatate.

Museo , o piatra rara


Moda localurilor in muzee si alte institutii culturale pare sa prinda din ce in ce mai tare pe meleaguri bucurestene. Dupa modelul de succes al Muzeului Taranului Roman si alte muzee si l-au insusit, mai ales daca ai ce vedea.

Si la Muzeul de Geologie ai. Printre pietre, roci si alte formatiuni calcaroase, vei intalni o cafenea stilata unde nu se fumeaza dar unde o sa uiti repede acest detaliu neimportant, cand te vei afla in fata unei experiente placute.

La Museo, pe langa cafele imbietoare te vor mai ademeni si serile de lectura bilingva. Caci da, cu asta se ocupa in ultima vreme geologii.

Daca ai chef de o sezatoare, la cum nu ai mai fost, Museo este locul de incercat… cu o cafea langa.

Arta contemporana cu savoare la MNAC

Terasa de la Muzeul National de Arta Contemporana din Bucuresti este inca un loc de bifat in agenda ta.

Ca sa ajungi la terasa trebuie mai intai sa fii initiat in tainele artei contemporane de calitate. O calatorie care iti va da fiori mai ales daca incerci liftul din sticla.

La etajul patru al muzeului au loc atat concerte de muzica cat si diverse expozitii. Dar intr-un cadru ca acesta nici nu-i de mirare.

Intrarea la muzeu este 5 ron si iti va asigura o dupa-amiaza relaxanta.

Daca te-ai saturat de traditionalele terase de “ fitze ” si vrei sa te si relaxezi dar si sa fii in pas cu tendintele culturale, localurile amenajate in incinta unor institutii culturale sunt solutia ideala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea