De prin lume adunate

#corbul #Beach Race XCO #ciclism #litoral

Litoralul romanesc va fi impanzit de ciclisti

Weekendul acesta litoralul Marii Negre va fi impanzit de ciclisti. Mai exact pe plaja salbatica din comuna Corbu va fi gazduit evenimentul Beach Race XCO.

Beach Race XCO este singurul concurs international de ciclism care se desfasoara pe nisip. Acesta face parte din calendarul international al Uniunii Cicliste Internationale (UCI), iar punctele acumulate de rideri la aceasta competitie vor conta pentru calificarea la Olimpiada de la Rio de Janeiro 2016.

Atat ciclistii profesionisti cat si amatori vor parcurge un traseu de 4,1km lungime, cu o diferenta de nivel de 50 de metri. Jumatate din aceasta distanta va fi parcursa pe plaja iar cealalta jumatate pe coasta de acces pe faleza. La cursa vor poarticipa si doua exchipe de peste hotare, care vor preprezenta Nigeria si Republica Moldova. Romania va fi reprezentata de echipa BikeXpert Racing Team.

La cursa poate participa oricine, chiar si ciclistii amatori. Startul se va da incepand cu ora 10.00 pentru cursa dedicata profesionistilor, care se vor lupta pentru un loc la Olimpiada din 2016, iar la ora 11.30, respectiv ora 13.00, se vor intrece riderii amatori. Acestia vor pedala 20km (ora 11.30), respectiv 40km (ora 13.00).

Sponsorii evenimentului au pregatit, atat pentru ciclistii profesionisti, cat si pentru amatori, premii substantiale in bani, echipamente sportive si alte premii surpriza. Valoarea totala a premiilor ajunge la aproximativ 31.500 lei.

“S-a anuntat o vreme excelenta pe litoral in ziua competitiei, aproximativ 20 de grade Celsius si ii invitam pe toti cei care se afla la mare, in acest weekend, sa fie alaturi de noi, sa-i sustina pe participanti si chiar sa faca putina miscare pe aceasta plaja superba din Corbu. Cele doua evenimente internationale, unice in Europa, pe care le-am organizat in numai o luna de zile – Maratonul Nisipului si Beach Race XCO – reprezinta un pas inainte, atat pentru promovarea turismului romanesc la nivel international, cat si pentru sportul din Romania. Avem o mare garantie ca se poate… se pot organiza in tara noastra evenimente de o asemenea anvergura international si la anul promitem sa le ridicam la cote si mai inalte”, a declarat, Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Daca doresti sa participi la cursa te poti inscrie online pe site-ul oficial www.mtbpeplaja.ro sau pe www.ridersclub.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea