De prin lume adunate

#hobby #preturi #licitatii #licitatii inedite #preturi astronomice

Licitatii inedite in 2012: 5 obiecte vandute pe sume astronomice

Anul 2012 a fost unul extrem de profitabil pentru casele de licitatie. Desi criza economica a continuat sa loveasca intreg mapamondul, au existat destule persoane care nu s-au sfiit sa ofere milioane de dolari pentru un ceas vechi, scrisori de dragoste ale unui star rock sau o pictura renascentista.

"Capul unui apostol", o pictura rara semnata de marele Rafael, a fost scoasa la licitatie la inceputul lunii decembrie de casa Sothesby's. Tabloul a ajuns in posesia unui cumparator anonim pentru suma record de 47,9 milioane de dolari, dublu fata de pretul estimat de cei de la Sothesby's. Pictura provine din colectia celui de-al 12-lea Duce de Devonshire.


Pistolul lui James Bond valoreaza 196.000 de dolari

Orice lucru legat de James Bond se vinde la preturi astronomice. Cel mai bun exemplu este licitatia de anul trecut, in care casa Sothesby a vandut la Londra pistolul Walther cu aer comprimat utilizat de Sean Connery in fotografiile promotionale pentru "From Russia With Love", cel de-al doilea film al seriei cu agentul secret 007.

Pistolul, care a fost vandut pentru suma de 196.000 de dolari, a apartinut fotografului David Hurn. Initial, planul era ca la sedinta foto sa fie folosit un model mai mic, Walter PPK, insa varianta a cazut, deoarece membrii echipei au uitat sa-l aduca.



Un ceas cu pendula Breguet Symphatique din 1835 care a apartinut Ducelui de Orleans a stabilit un adevarat record. Desi valoarea lui era de cinci milioane de dolari, pretul final a ajuns la 6,8 milioane de dolari. Fericitul cumparator a preferat, insa, anonimatul.


Pret urias pentru scrisorile de dragoste ale lui Mick Jagger

Un pachet de scrisori de dragoste trimise de Mick Jagger, solistul de la Rolling Stones, cantaretei Marsha Hunt si-a gasit un nou proprietar. Pentru cele 10 scrisori datate cu anul 1969, cumparatorul a platit nu mai putin de 301.472 de dolari. Hunt este muza care sta in spatele hitului Rolling Stones "Brown Sugar" si cea care a dat nastere primului copil a lui Jagger, Karis.

Tot in 2012, un diamant rar rosu-portocaliu de 3,15 carate a fost vandut pentru o suma record la o licitatie organizata de Christie's la New York. Considerat de Institutul American de Pietre Pretioase cel mai mare diamant de aceasta culoare, obiectul a fost adjudecat de un cumparator anonim, care a scos din buzunar suma de 2,09 milioane de dolari.



Sursa foto: the007dossier.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea