De prin lume adunate

#librarie #bucuresti #carte #album #arta

Librarii in Bucuresti

Cumpararea unei carti nu mai este ce era odata. Librariile din Bucuresti s-au modernizat si pe langa oferta bogata de titluri, ofera si alte servicii consumatorului precum ceainarii, cafenele, spatiu de lectura si de joaca pentru copii si mici expozitii.

Carturesti

Carturesti este o librarie complexa, catalogata drept un magazin cultural. Aici poti gasi carti, muzica, expozitii de arta si forgrafie si o ceainarie. La Carturesti poti rasfoi o carte la o cana de ceai, poti asculta muzica si poti veni la concerte live ale unor artisti mai putin comerciali. Carturesti este si locul de unde poti cumpara cadouri pentru cei dragi: carti, ceai si accesorii pentru ceai precum cani sau ceainice, lumanari parfumate si chiar ciocolata.

Carturesti nu este numai un spatiu destinat iubitorilor de carte, dar si copiilor. Aici se organizeaza seri de povesti, unde oameni publici cunoscuti vin sa le citeasca celor mici povesti fascinante. Sub_Carturesti este spatiul de la subsolul cladirii si este destinat lansarilor si expozitiilor. De curand, libraria si-a extins spatiul si a mai adaugat cateva camere in care vei gasi si mai multe carti, muzica si ceai. Tot aici exista si o mica vinoteca, cu vinuri speciale. La Carturesti se organizeaza si diverse targuri de cadouri, pentru Craciun sau Paste.

Daca vrei sa te pregatesti de sarbatorile de Paste si vrei sa cumperi niste cadouri interesante, sambata, 11 aprile, la sub_Carturesti are loc targul de produse handmade, Targ cu Talc. La targ vei gasi accesorii precum gentute, cercei, brose, ceasuri, portofele, curele si multe alte lucruri realizate manual. Intrarea costa 10 lei, iar in pretul biletului vei primi ceai si prajiturele.

In Bucuresti exista trei librarii Carturesti: pe strada Edgar Quinet, la numarul 9, la Universitate, pe strada Arthur Verona, langa cinema Patria si la Muzeul Taranului Roman.

Humanitas

Libraria Humanitas este o librarie moderna, unde vei gasi carti pentru toate gusturile, de la beletristica, albume de arta, pana la carti practice, de sanatate, casa si gradina sau ghiduri de calatorie. Tot la Humanitas vei mai gasi si muzica, filme si carti in format audio. Aici au loc frecvent lansari de carte.

Prima librarie Humanitas a fost deschisa in 1991, iar de atunci s-a extins is a devenit o adevarata retea. Librarii Humanitas putem gasi chiar si pe plaja de la Vama Veche. In Bucuresti exista trei librarii Humanitas: libraria Kretzulescu, Libraria din Fundul Curtii, de langa Green Hours si libraria din complexul comercial Auchan, care dispune si de o cafenea.

Vasiliada

La libraria Vasiliada vei gasi in mare parte carti religioase, dar si carti in limba franceza sau engleza si stiintifice. ceea ce atrage la aceasta librarie este atmosfera linistita, cu muzica ambientala si ceaninaria de deasupra. Ceainaria este decorata frumos, simplu si are un meniu bogat, cu peste 100 de tipuri de ceai, dar si prajiturele.

Vasiliada este insa o asociatie de binefacere si a fost infiintata de Patriarhia Romana in 1999. scopul acestei institutii este crearea unui sistem de asistenta cu medicamente si consultatii medicale gratuite a unui numar cat mai mare de persoane defavorizate social. Libraria Vasiliada se afla pe bulevardul I.C. Bratianu, la numarul 12, in zona Universitatii.

Diverta

Diverta este un lant de magazine unde vei gasi atata carti, albume de arta si materiale practice, dar si produse de papetarie, accesorii pentru birou, ghiozdane, muzica si filme. Tot in reteaua de magazine Diverta vei gasi si standuri de unde iti poti achizitiona bilete la diverse evenimente culturale, concerte si spectacole.

De curand, Diverta a achizitionat si lantul de librarii Noi. Librariile Noi functionau la Sala Dales, Teatrul National si Hanul lui Manuc din centrul vechi al Capitalei. La libraria de la Sala Dalles vei gasi peste 10.000 de titluri de carte in limbile romana, engleza si franceza, albume si carte de arta, carti rare de anticariat sau soft educational . La Sala Dalles se organizeaza si targuri de carte si de cadouri pentru diferite sarbatori.

In magazinele Diverta, spatiul este structurat pe mai multe zone de interes: pentru copii, "Ma joc si invat", pentru hobby, "Imi place" sau pentru business, "Am succes". De asemenea, in spatiile Diverta mai mari vei gasi si o cafenea.
In Bucuresti vei gasi magazine Diverta in mall-uri, in Unirea Shooping Center si la Sala Dalles.

Anthony Frost

Anthony Frost este prima librarie din Romania care comercializeaza exclusiv carte in limba engleza si a fost deschisa in decembrie 2007. Aici vei gasi carti din domenii precum arta, arhitectura, literatura pentru copii, fantastic, fictiune, biografii, stiinta, sport sau calatorii. Un lucru inedit la aceast librarie este si faptul ca aici vei gasi reviste de comics.

Cartile comercializate la lbraria englezeaza provin de edituri cunoscute precum Penguin, Faber & Faber, Random House sau MacMillan, iar lucrarile stiintifice sunt elaborate de universitati prestigioase precum Cambridge, Yale sau Harvard. Libraria are cateva zone destinate albumelor de fotografie, cartilor din lumea muzicii si a filmului.

Preturile variaza intre 40 de lei pentru un volum de literatura, 70 de lei pentru cartile destinate regizorilor si 150 de lei pentru albumele de arta. Libraria Anthony Frost se afla pe Calea Victoriei, la numarul 45, langa libraria Humanitas.

Librarii "vechi"

Pe langa aceste librarii, frumos aranjate si moderne, cu multe facilitati pentru consumator, in Bucuresti au mai ramas si cateva dintre librariile vechi, "comuniste". Oferta de carte si produse este variata si bogata, insa pierd puctre la capitolul servicii. De obicei, in aceste librarii vei gasi lucrari educative adresate elevilor, studentilor, profesorilor si altor categorii de cititori autodidacti, dictionare, produse de papatarie si birotica.

Dintre aceste librarii enumaram libraria Eminescu, lantul de librarii Dulimex, Minerva si Sadoveanu. In aceste librarii au loc si lansari de carte sau evenimente culturale. Tot in aceste librarii vei mai gasi si tablouri si diverse lucrari de arta, destinate vanzarii.

online

Daca nu ai timp pentru o raita prin librariile din Bucuresti, atunci cartile pot veni la tine acasa, daca le achizitionezi online. In ultima perioada, piata online s-a dezvoltat si pe acest segment. Avantajul acestor librarii online este faptul ca nu te vei mai deplasa, ai parte de numeroase promotii si oferte speciale si chiar preturi mult mai mici decat in librariile traditionale, pentru acelasi produs.

Cartile sunt structurate pe domenii de interes sau in functie de editura. Iata cateva dintre librariile online: librarileonline.ro, pravaliacucarti.ro, librarie.net, ishop.ro, supercarti.ro sau buybooks.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea