De prin lume adunate

# motive citit # liber la lectura #citit #lectura

Liber la lectura: 8 motive sa citesti in fiecare zi

Avem o veste buna de la thebookclub.ro! In Anul Cartii, este un moment perfect sa iti organizezi o biblioteca personala, pentru ca ai 70% reducere la orice comanda de carte. tine, insa, cont, ca oferta este limitata, iar cartile din aceasta categorie au super-preturi doar pana in 1 mai si doar folosind codul LIBERLALECTURA70. Nu vrem sa stai pe ganduri, asa ca este un moment perfect sa afli care sunt beneficiile lecturii si de ce ar trebui sa practici zilnic aceasta activitate.

1. Lectura iti imbunatateste memoria

Multi sustin ca prefera sa vada filmul, decat sa citeasca cartea, dar stiai ca aceste activiati stimuleaza parti diferite ale creierului? Cercetatorii de la Universitatea Yale sustin ca cititorii au creiere mai complexe, cu o activitate mentala mai intensa si o memorie mai buna. De altfel, un studiu de la Centrul Medical al Universitatii Rush din Chicago a aratat ca cititul previne aparitia bolii Alzheimer, asa ca lista de lectura este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine.

2. Cititul iti creste inteligenta

Scoala vietii are rolul ei, dar cartile iti ofera acces la informatii pe care nu ai avea cum sa le descoperi altfel. in plus, un studiu recent a aratat ca exista o diferenta de un milion de cuvinte intre copiii care citesc si cei care nu fac asta. Daca te intrebi la ce te ajuta un vocabular bogat, afla ca cercetatorii au constatat ca cei care stiu mai multe cuvinte obtin rezultate mai bune la testele de inteligenta si au mai mult succes in viata.

3. Cartile scad nivelul de stres

Placerea pe care o simti cand iti inchei ziua cu o carte buna are o explicatie stiintifica. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Sussex, doar sase minute de citit inainte de culcare reduc nivelul de stres cu pana la 60%. Studiul a fost efectuat pe un grup de oameni stresati, iar rezultatul a fost ca lectura relaxeaza mai mult decat plimbarile sau muzica.

4. Cititorii sunt mai empatici

Cartile, mai ales cele de fictiune, au puterea de a te ajuta sa ii intelegi mai bine pe ceilalti si sa te pui in locul lor. Cercetatorii sustin ca oamenii care citesc socializeaza mai usor si sunt mult mai atenti la nevoile altora.

5. Si traiesc mai mult

Nu am descoperit, inca, Fantana Tineretii, dar cercetatorii de la Harvard sustin ca lectura stimuleaza aparitia unor noi conexiuni intre celulele nervoase si iti mentine creierul tanar. Chiar daca cititul nu iti sterge ridurile, te poate ajuta sa traiesti mai mult si sa tii departe bolile cardiovasculare, mai ales daca te inscrii intr-un club de carte. In aceste conditii, te asteptam in comunitatea cititorilor pe pagina noastra de Facebook, dar si pe Instagram, unde vom descoperi impreuna magia cartilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea