De prin lume adunate

#unde iesim #restaurant #le theatre #bistro ateneu #meniu #uniter

Le Theatre, un restaurant pentru iubitorii de arta

In centrul Bucurestiului, in cladirea Uniter, fosta resedinta a familiei Ceausescu, se afla si un restaurant stilat si elegant, Le Theatre . Acest local este o alternativa pentru petrecerea unei seri discrete, cu muzica buna si momente de pian sau de teatru scurt ori a unei seri dansante in ritmuri de tango, vals sau salsa.

Restaurantul, catalogat de revistele de specialitate ca "restaurant de atmosfera", dispune de 98 de locuri, avand spatii separate pentru fumatori si pentru nefumatori. Le Theatre este gazda unor importante concerte de jazz, proiectii de filme, seri culturale, cum ar fi : Seara rusa, In memoriam - Grigore Vasiliu Birlic , Seara filmului documentar canadian si multe alte evenimente culturale interesante.

Restaurantul isi asteapta oaspetii cu o atmosfera desprinsa din filmele anilor '30, ani in care jazz-ul si rafinamentul erau la mare catare. Amenajat intr-un stil rafinat si cu mult bun gust, restaurantul emana eleganta prin decorurile sale. Spatiul restaurantului dispune si de cateva separeuri, iar peretii sunt ornati cu diverse schite, afise, costume si machete din spectacole, care te fac sa iti aduci aminte de numele restaurantului, care respira teatru si mult talent.

Localul de la Uniter este un spatiu intim, potrivit pentru intalnirile romantice sau cele cu prieteni dragi, cu care vrei sa iti petreci intreaga seara, intr-o atmosfera linsitita.

La atmosfera rafinata a restaurantului contribuie si programul variat. Astfel, in fiecare vineri seara, solista de jazz Irina Sarbu , te va face sa plutesti pe ritmurile ametitoare ale jazzului de calitate. Tot la Le Theatre se danseaza in fiecare saptamana pe ritmuri de tango, vals, salsa si rock'n roll.

Restaurantul dispune si de un pian, care intregeste atmosfera eleganta si linistita. In fiecare zi de marti, vineri, sambata si duminica, pianistul Gabriel Daia iti va oferi cateva mostre din talentul sau.

 

Ce mancam la Le Theatre

 

Meniul de la acest restaurant este foarte variat si potrivit oricarui gurmand si stil de viata. Astfel, in meniu vei gasi oferte de mic dejun (12-13 lei), aperitive (14 - 46 lei), salate (18-32 lei), supe (12 lei), paste (19-35 lei), peste (26-48 lei), preparate din carne de pasare (22-32 lei), vita (29-58 lei), porc (20-32 lei), oaie (26 lei), garnituri (8 lei), deserturi (12-15 lei).

In meniul de la acest restaurant vei gasi si clatite frantuzesti, in diverse combinatii, cu somon, sunca, ciuperci sau spanac (24 - 32 lei) si cateva preparate pentru vegetarieni (18 - 26 lei). Si la capitolul bauturi, restaurantul este bine aprovizionat. Aici vei gasi o selectie interesanta de cafele (8-15 lei), bere (8-13 lei), vinrui, sampanie, cocktailuri alcoolice si nonalcolice. 

 

Unde se afla restaurantul?

 

Restaurantul Le Theatre se afla pe strada George Enescu, la numarul 2, in incinta Uniter, in zona Amzei - Piata Romana. Locatia este deschisa de la orele 10 pana tarziu in noapte, iar rezervari se pot face la numarul de telefon 021.318.28.74.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea