De prin lume adunate

#biografie #roman #carte #laura grunberg

Laura Grunberg - "biONGrafie"

"Aceasta este biografia traita, cu precadere privata, a uneia dintre miile de organizatii neguvernamentale infiintate in Romania dupa 1989.

Este o versiune subiectiva de poveste a unui ONG de femei - Societatea de Analize Feministe AnA - cu un CV oficial care contine premii, recunoastere internationala, proiecte reusite, dar mai ales cu CV-ul ei neoficial in care scrie: scoala de invatat din mers democratie, spatiu de socializare si maturizare in ale vietii si tranzitiei, loc de sudat sau destramat prietenii, pretext pentru ambitii si afirmare, dar in primul rind, context pentru solidaritate, implicare, grija, creativitate , energii.

Adresata fie celor multi, necunoscatori sau circotasi in ale civismului sau feminismului, fie celor putini, dar cunoscatori, cartea aceasta trebuia scrisa pentru ca a fost traita." ( Laura Grunberg )

Laura Grunberg, licentiata in matematica, si-a sustinut doctoratul in sociologie la Universitatea din Bucuresti , cu o teza de sociologie feminista . Este angrenata de multi ani in feminismul academic si activist din Romania, participind la proiectele din cadrul Societatii de Analize Feministe AnA si fiind redactor-sef al revistei de studii feministe AnaLize.

Coordoneaza programe de educatie la Centrul European UNESCO pentru Invatamint Superior (UNESCO-CEPES), scrie carti pentru copii si este profesoara asociata la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA) Bucuresti, in cadrul programului de masterat de gen si politici publice. La Editura Polirom a mai publicat (R)evolutii in sociologia feminista. Repere teoretice, contexte romanesti (2002).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea