De prin lume adunate

#c arte #lansare # institutul cervantes

Lansarea volumului "Trei tigri tristi" de Guillermo Cabrera Infante

Lansarea va avea loc la Institutul Cervantes, in prezenta Excelentei Sale Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei in Romania, si a Prof. Dr. Dan Munteanu Colan, care a semnat traducerea volumului. La eveniment mai participa: Ana Chiritoiu, antropolog, jurnalist cultural ti traducator si Grigore Arsene, Director General al Curtea Veche Publishing.

Capodopera lui Guillermo Cabrera Infante, una dintre acele carti de care cititorul nu poate sa nu se bucure ca exista, este publicata pentru prima data in limba romana la editura Curtea Veche .

 “Trei tigri tristi” a fost apreciat ca "una dintre cartile cele mai jucause care a ajuns in SUA din Cuba”, "un Ulise cubanez mai modern, mai sexy, mai amuzant” (Dalkey Archive) prin care Cabrera Infante “intra in primul rand al romancierilor latinoamericani, alaturi de sotron al lui Cortazar si Un veac de singuratate al lui Garcia Marquez”.

Sub numele original Tres tristes tigres, cartea lui Guillermo Cabrera Infante a avut un caracter experimental si in 1965, atunci cand a aparut, a reprezentat o ruptura de canoanele clasice ale romanului printr-o extraordinara inovatie lingvistica.

In volum pot fi intalnite fragmente sau chiar pagini intregi care redau vorbirea colocviala, de zi cu zi, cu greseli de pronuntie, de ortografie sau chiar si de punctuatie. Traducatorul acestui volum, Prof. Dr. Dan Munteanu Colan, a reusit sa redea cu mare acuratete autenticitatea scriiturii lui Cabrera Infante.

Curtea Veche Publishing si institutul cervantes te invita joi, 12 mai 2011, incepand cu ora 17.30, la evenimentul de lansare dedicat volumului “Trei tigri tristi” de Guillermo Cabrera Infante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea