De prin lume adunate

#unde iesim #teatru # teatru bucuresti #spectacol de teatru

La ce piese de teatru poti merge in aceasta saptamana (13-19 mai) in Bucuresti

Saptamana aceasta vine cu numeroase spectacole de teatru interesante. De la piese clasice precum "Conul Leonida fata cu reactiunea" jucate la Teatrul National si pana la opere dedicate copiilor, cum este adaptarea "Pungutei cu doi bani" pusa in scena in Parcul "Alexandru Ioan Cuza", ai o varietate de spectacole la care poti participa in aceste zile.


Teatrul National Bucuresti

Sala Mica

Miercuri si joi, ora 20.00

"Conul Leonida fata cu reactiunea", de Ion Luca Caragiale, regia Silviu Purcarete;

Iubitorii de teatru au ocazia sa il vada pe maestrul Victor Rebengiuc alaturi de talentata Mariana Mihut. Pretul unui bilet de categoria I este de 60 de lei, in timp ce la categoria a II-a acesta costa 20 de lei.

Duminica, ora 20.00

"Cinci femei de tranzitie", de Rodica Popescu Bitanescu, regia Rodica Popescu Bitanescu.

Cinci remarcabile actrite ne descopera cu har, haz si sensibilitate, tipologia feminina de ieri, de azi si de maine: femeia de tranzitie. Spectacolul, scris si regizat de talentata actrita Rodica Popescu Bitanescu este bazat pe dialoguri simple si adevarate, ca intre prietene, la o sueta. Pretul unui bilet variaza intre 16 si 40 de lei.

Sala Mare

Vineri, ora 19.00

"Toti fiii mei", de Arthur Miller, regia Ion Caramitru;

"Toti fiii mei" revine la Teatrul NaĊ£ional la peste jumatate de secol de la prima sa montare in Romania, in 1948. Din echipa de atunci au facut parte Aura Buzescu si Liviu Ciulei. Actiunea se petrece in America, imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Biletul costa intre 16 si 50 de lei.


Teatrul Odeon

Sala Majestic

Duminica, ora 19.00

"Un tramvai numit dorinta", de Tennessee Williams, traducerea Antoaneta Ralian, regia Dinu Cernescu.

Piesa "Un tramvai numit Dorinta" a fost scrisa in 1947 si premiata in 1948 cu Premiul Pulitzer pentru teatru. Din distributie fac parte actorii: Rodica Mandache, Crina Muresan, Mihai Smarandache, Marian Ghenea si altii. Biletul costa intre 15,90 si 31,80 de lei.

Teatrul Bulandra

Sala Liviu Ciulei

Marti, ora 19.00

"La grande magia", de Eduardo de Filippo, regia Elie Malka

Teatrul Bulandra prezinta marti, incepand cu ora 19.00, premiera spectacolului "La Grande Magia", cu Virgil Ogasanu si Razvan Vasilescu in rolurile principale. Pretul biletelor este intre 21,65 de lei si 42,60 de lei.

Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) sector 3

Sambata, ora 11.00

"Punguta cu doi bani", adaptare dupa Ion Creanga, scenariul, regia si temele muzicale Decebal Marin. Intrarea este libera.

Sursa foto: bulandra.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea