De prin lume adunate

#festivaluri #kinofest #festivaluri bucuresti #Festivalul International de Teatru pentru Copii #Anim'est 2011

La ce festivaluri mergem in octombrie in Bucuresti

Luna octombrie aduce in Bucuresti numeroase festivaluri de teatru , muzica si film. Anim'est, Kinofest sau Festivalul National de Teatru sunt doar cateva dintre evenimentele acestei luni.



Anim'est 2011


Festivalul International de Film de Animatie Anim'est este cel mai important festival de film de animatie din Romania.

Anul acesta, festivalul are loc la Bucuresti intre 7 - 16 octombrie si se desfasoara la Cinema Patria, Cinema Union si Sala ArCub.

Sectiunea Mozaic a festivalului aduce cele mai importante filme de animatie ale momentului. Printre animatiile pe care le poti viziona in aceasta editie se numara 9, Autopohadky, Crulic - drumul spre dincolo, Une vie de chat, Goodbye, Mr. Christie, Midori-Ko, Rango sau Sky Song.


explore dance festival


In perioada 1 - 16 octombrie la Bucuresti are loc cea de-a sasea editie a festivalului de dans contemporan din Bucuresti, Explore Dance Festival. In cadrul evenimentului vor avea loc peste 30 de spectacole si vor fi proiectate peste 20 de filme de dans.

Editia 2011 se va desfasura in cele mai importante locatii culturale si scene din Bucuresti: Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, TNB, Muzeul National de Arta Contemporana si Muzeul Taranului Roman.

Programul festivalului include nume importante ale scenei internationale de dans, precum Meg Stuart, Damaged Goods, Philipp Gehmacher, Boris Charmatz, Nicole Beutler, Tiago Rodriguez, Jonathan Burrows sau Mateo Fargion.


Festivalul International de Teatru pentru Copii


In perioada 1 - 8 octombrie, la Teatrul Ion Creanga din Bucuresti se desfasoara Festivalul International de Teatru pentru Copii. Sase companii de teatru pentru copii din strainatate vor prezenta spectacole adresate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani.

In programul festivalului sunt incluse si sase productii ale Teatrului Ion Creanga. Cei mici vor putea viziona spectacole din Bulgaria, Elvetia, Germania, Israel, Polonia sau Slovenia. Din tara vor participa teatrele din Timisoara, Targu Mures si Gheorghieni.


Kinofest


Cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Digital Kinofest se desfasoara in Bucuresti in perioada 28 - 30 octombrie. Kinofest este primul si cel mai important festival de film digital din Romania. Prezinta peste 200 de filme de scurt metraj, premiate la cele mai importante festivaluri internationale.

Festivalul cuprinde proiectii de fictiune si animatie, concursuri de film, concerte live si expozitii. In acest an, la Kinofest se deschide si o galerie de arta digitala online, unde sunt expuse lucrari de ilustratie, grafica si fotografie.


Les Films de Cannes a Bucarest


Filmul "Le Havre", in regia lui Aki Kaurismaki , va fi proiectat in premiera in Romania, in cadrul festivalului Les Films de Cannes a Bucarest. Evenimentul va avea loc in perioada 14 - 20 octombrie si aduce in Romania cateva dintre cele mai apreciate filme din selectia de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Publicul va putea viziona filme precum "This Must Be the Place", "Arirang", " Route Irish ", "The Tree of Life", "Melancholia" sau "Midnight in Paris", savuroasa comedie a lui Woody Allen.

In cadrul festivalului vor fi proiectate si filme romanesti care au ajuns la festivalul de la Cannes in ultimii zece ani. Proiectiile vor avea loc la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului taranului Roman.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea