De prin lume adunate

#unde iesim #festival #film #muzica #concert

La ce festivaluri mergem in aprilie

Luna aprilie vine cu cateva festivalurile si evenimente interesante de la care nu trebuie sa lipsesti. Daca iti este dor de sarbatorile de iarna, poti retrai atmosfera acestora la petrecerea de Anul Nou, sarbatorita in stil indian. Tot in aceasta luna poti merge si la cateva festivaluri de film interesante, cu pelicule inedite.

 

Celebrate India la Bucuresti

 

"Celebrate India" ne prezinta unul dinte cele mai colorate festivaluri din India. Holi are loc in tara de origine in perioada februarie - martie si dureaza doua zile. In prima zi se aprinde focul sfant numit Holika, iar a doua zi se da o bataie cu culori, care in sanscrita se numeste Huli Vandana. La Palatul Copiilor sunteti invitati pe 16 aprilie, de la ora 18.30, sa cunoasteti muzica, dansurile si traditile indiene. Aici va avea loc o expozitie de fotografie si un festin cu specialitati culinare indiene. Intrarea este libera.

Sursa foto: festivalues.com

Festivalul International Shakespeare

 

Editia a VII-a a Festivalului International Shakespeare, care are loc la Craiova si la Bucuresti, se deschide pe 23 aprilie, in ziua cand s-a nascut si a murit marele dramaturg englez. Manifestarea este consacrata unora dintre cele mai importante spectacole montate pe scenele lumii. Proiectul intitulat "Constelatia Hamlet" incorporeaza tema "Shakespeare si noua teatralitate" si a fost conceput de Emil Boroghina, director fondator al festivalului si presedinte al Fundatiei "William Shakespeare".

Pentru ca la Craiova, acolo unde a inceput acest festival, se aduna la fiecare editie personalitati marcante ale teatrului si in special cercetatori ai operei shakespeariene, s-a dorit ca editia 2010 sa fie o exceptie in peisajul teatral mondial, atat prin prezentarea diverselor variante "Hamlet", cat si prin tema de dezbatere. Un singur spectacol prezentat in cadrul festivalului va putea fi vazut de publicul bucurestean. Daca la Craiova spectacolele au loc la Teatrul National "Marin Sorescu", Filarmonica Oltenia, Portul Cultural Cetate si la Consiliul Judetean Dolj, bucurestenii vor avea parte de un senzational spectacol "Hamlet", cel al lui Elizabeth LeCompte, care se va juca numai la Bucuresti in zilele de 6, 7, 8 si 9 mai, la Teatrul Bulandra.

Sursa foto: artline.ro

Festivalul international de film Next

 

Festivalul NexT, aflat la cea de-a patra editie, are loc in perioada 13 - 18 aprilie. Competitia "NexT" include si anul acesta maxim 30 de titluri, selectionate de criticul de film Andrei Gorzo. Filmele din competitie concureaza pentru "Trofeul NexT", "Premiul Cristian Nemescu" pentru cea mai buna regie, "Premiul Andrei Toncu" pentru cea mai buna coloana sonora, "Premiul pentru cel mai bun film romanesc" si "Premiul publicului".

In 2010, academia europeana de film este partener oficial al "Festivalului NexT" si prezinta, in premiera in Romania, programul "Short Matters", alcatuit din cele 13 scurtmetraje ce au castigat Premiul UIP in 2009. Incepand de anul acesta, NexT ii asteapta in sala de cinema si pe cei mici la Next Kids, fara sa fie alcatuit in exclusivitate din filme de animatie, ci si din scurt metraje "clasice", cu actori.

"Si ei au fost NexT Generation" - din 2010 sectiunea isi schimba continutul si prezinta filme de lung metraj realizate recent de tinerii cineasti aflati in competitia "NexT" in anii precedenti.

Perioada de pre-sale este in desfasurare pana pe 12 aprilie exclusiv in reteaua TickeFan. In aceasta perioada, cei mai impatimiti fani ai Festivalului isi pot achizitiona doua tipuri de permise de intrare, la un pret mult mai mic decat cel al unui abonament normal. Festival pass-ul costa 150 de lei si permite accesul la oricare dintre proiectiile desfasurate in cadrul festivalului. Biletele se pot achizitiona online de pe ticketfan.ro si din magazinele Flanco. Dupa aceasta perioada de pre-sale, biletele se pot achizitiona exclusiv de la Cinema Scala si Cinemateca Eforie.

Sursa foto: feeder.ro

Rokolectiv

 

Rokolectiv, care se desfasoara in perioada 23-25 aprilie, este un festival de muzica electronica si arte vizuale conexe. Ca si la editiile anterioare Rokolectiv va invita sa descoperim diferite stiluri de muzica electronica si nu numai, modalitatile si tehnicile de impletire a muzicii si a artelor vizuale. In acest an festivalul se va desfasura in doua locatii: MNAC si The Ark. Fie ca e vorba de deep house, techno, spaced out disco, rock psihedelic sau pop ex-centric, festivalul ramane fidel misiunii sale de a aduce componenta sociala pe scena si de a crea un spatiu de comunicare si detenta pentru mintile creative.

Un abonament la toate cele trei zile de festival este de 55 de lei si se gasesc in reteaua bilet.ro. Biletul pentru o singura zi de festival costa 25 de lei pentru zilele de 23 si 25 aprilie si 30 de lei pentru ziua de 24 aprilie.

 

Alt. Ctrl. Fest

 

Clubul Control ne asteapta cu un minifestival foarte eclectic care va cuprinde free jazz, new -wave, psychedelic experimental si rock alternativ. Pe 13 aprilie ii poti asculta pe cei de la Ken Vandermark & Paal Nilssen Love, pe 14 aprilie pe Blurt, pe 15 aprilie pe cei de la The Legendary Pink Dots + Shelby Sinca, iar pe 16 aprilie pe Joe Lally + Mono Kack. Pretul biletelor este intre 20 si 30 de lei, in functie de ziua in care mergi si se pot achizitiona de la club.

Sursa foto: control-club.ro

Unseen Cinema

 

Pana pe 2 mai la Muzeul National de Arta Contemporana vei putea viziona o selectie a filmelor experimentale ale avangardei americane, realizate fie de profesionisti, fie de amatori. Anthology Film Archive a elaborat acest proiect in parteneriat cu prestigioase colectii si arhive de film, piesele pe 35mm sau 16 mm fiind restaurate si transferate pe suport digital. Multe dintre acestea nu au fost accesibile ori proiectate public pana in 2001, an in care retrospectiva Unseen Cinema a fost prezentata in premiera in cadrul Festivalului International de Film de la Moscova.

Sursa foto: mnac.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea