De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti

La ce evenimente mergem in acest weekend in Bucuresti

In primul weekend al lunii august nu sta in casa! In Bucuresti au loc o serie de evenimente de la care nu trebuie sa lipsesti. Da o tura prin oras si vei participa la o serie de proiectii, spectacole de teatru si petreceri.

Bucurestii lui Caragiale

In gradina de la Conu' Iancu de langa Hala Traian, in fiecare seara esti asteptat la Festivalul "Bucurestii lui Caragiale". Zilnic se joaca live Caragiale, cu actori si cantareti celebri. Timp de trei luni, pana in septembrie, in Bucuresti are loc festivalul "Bucurestii lui Caragiale", eveniment organizat de Primaria Municipiului Bucuresti. Zilnic, atat in centrul istoric al capitalei, cat si in gradina de la Conu' Iancu de la Hala Traian, au loc spectacole de teatru, opera, magie si circ.

Toate aceste evenimente au loc in memoria marelui dramaturg, la 100 de ani de la trecerea in nefiinta. Festivalul se desfasoara sub motto-ul "100 de ani - 100 de spectacole - 100 de personalitati". Toti cei care participa la acest eveniment vor avea ocazia sa asiste la evenimente extraordinare care au ca figura centrala lumea lui Caragiale.

Printre spectacolele pe care le poti vedea la acest festival se numara "O noapte furtunoasa", "O scrisoare pierduta", "D'ale Bibicilor lui Caragiale", "Umor, amor, fior de dor in Bucuresti", "O noapte calduroasa", "Momente si schite alb-negru", "Personaje, locuri si obiceiuri din Bucurestii lui Caragiale", "Caragiale si presa", "Caragiale si politica", "Cupletele de la Union", "Mofturi la Union" sau "D'ale Carnavalului".

Festivalul de film "Why Democracy"

Festivalul "Why Democracy" aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii. Filmele din cadrul festivalului sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la festivaluri de film de notorietate.

Subiectele abordate de filme sunt diverse, de la metodele de tortura aplicate in inchisorile americane, alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista pana la scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana.

Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana. Intrarea este gratuita. Festivalul are loc la Muzeul Taranului Roman.

Roaba de cultura in Parcul Herastrau

Weekend-ul acesta trebuie sa te gaseasca racorit, cu zambetul pe buze si cu chef de viata. Sambata dupa-amiaza, jupanii de la Incubator 107 aduc un altfel de atelier, "Cum sa-ti gasesti un job prin Linkedin". Asa ca, daca iti doresti un job nou, sau pur si simplu vrei sa vezi cum iti poate fi de folos Linkedin in cautari viitoare, vino de la 18:00 in parc.

Pe seara, poti merge la un eveniment premiera, care cu siguranta iti va trezi interesul. Vei putea vedea filmul "Nosferatu" (film mut, 1922) cu coloana sonora interpretata live, pe scena Roabei de cultura de Abator Industries.

Filmul este o adaptare neautorizată a romanului "Dracula" scris de irlandezul Bram Stoker si unul dintre cele mai cunoscute filme expresioniste germane.

Duminica dupa-amiaza esti asteptat la gimnastica energetica, atelier creativ adus tot de Incubator 107.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea