De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti # recomandari weekend

La ce evenimente mergem in acest weekend in Bucuresti

Teatru, concerte, jazz, blues sau benzi desenate sunt doar cateva dintre evenimentele care au loc in acest weekend in Bucuresti. Afla ce nu trebuie sa ratezi.

Festivalul "Bucurestiul lui Caragiale"

Festivalul "Bucurestiul lui Caragiale", organizat la implinirea centenarului marelui dramaturg, va avea loc, in premiera, intre 9 iunie si 20 septembrie. Festivalul se desfasoara sub motto-ul "100 de ani - 100 de spectacole - 100 de personalitati" in trei locatii: Centrul Istoric, Piata Sfantul Dumitru si Gradina Pariziana, din zona Hala Traian. Toti cei care participa la acest eveniment vor avea ocazia sa asiste la evenimente extraordinare care au ca figura centrala lumea lui Caragiale.

Evenimentul ofera publicului bucurestean accesul liber, timp de peste 3 luni, la 100 de manifestari culturale care vor reinvia operele lui Caragiale. Institutiile participante sunt Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Nationala Bucuresti, Centrul de Creatie Arta si Traditie, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, Muzeul National al Literaturii Romane, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Circul Globus, Biblioteca Academiei si Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

ArCuB Live Open Air

ArCuB organizeaza un eveniment in premiera: ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More. Prima editie a festivalului se va desfasura in Piata George Enescu in perioada 20 - 24 iunie 2012. De-a lungul celor 16 ani de activitate, ArCuB a prezentat nenumarate concerte si festivaluri de jazz si blues.

Muzicieni de renume ai peisajului romanesc si international, artisti unul si unul, vor oferi publicului recitaluri de exceptie: BKG Trio, Abraham Burton & Lucian Ban Duo, Istvan Gyarfas Trio, Nicolas Simion Group, AG Weinberger Band, Luiza Zan & Snaps Vocal Band, Mike Godoroja & Blue Spirit, ZUM, Accord Vibes, Emy Dragoi & Hot Jazz Club Romania, Marius Mihalache. Recitalurile incep in fiecare seara de la ora 20.00. Intrarea este libera.

Femei pe Matasari

Intre 22 si 24 iunie esti invitat la festivalul urban "Femei pe Matasari". Timp de 3 zile se inchide strada si se da drumul femeilor talentate care se daruiesc artei. Este expus universul feminin in toata diversitatea sa si sarbatorit de asemenea.

Printre atractiile targului se numara prezentari de moda, concerte, proiectii pe cladiri, jocuri, cinematograf in aer liber, teatru in strada, dezbateri si seminarii pe teme controversate. Tema editiei din acest an este "Femeia intre Creatie si Creativitate". Organizatorii isi propun sa reuneasca peste 60 de artizani creativi, care sa-si expuna si sa-si comercializeze creatiile LaBazar.

Comics Fest

Pasionaţii de benzi desenate sunt asteptati in zilele de 23 - 24 iunie sub acoperisul Galeriei Saint Ink, la un eveniment complet si efervescent. La Bucuresti ComicsFest ai ocazia sa intalnesti sub aceasi umbrela albume de benzi desenate de exceptie, expozitii, concursuri, ateliere, sesiuni de autografe, lansari de noi titluri si autori talentati.

Nu vor lipsi nici librariile de benzi desenate cu romane grafice, manga si reviste cu supereroi. Vizitatorii se vor putea bucura de expozitii de jucarii urbane si figurine, boardgames, animatii, fotografie, stickere, graffiti si multe altele. La ComicsFest vei gasi si jucarii urbane, figurine de supereroi, cubecraft, graffitti si boardgames.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea