De prin lume adunate

#Les Films de Cannes a Bucarest #muzeul aviatiei #Godot Cafe Teatru #eventimente weekend

La ce evenimente mergem in acest weekend (19 - 21 octombrie)

La acest final de saptamana, in Bucuresti au loc cateva evenimente pe care nu trebuie sa le ratezi. Festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest", "Soul - Jazz" sau concertul Luizei Zan sunt evenimentele - vedeta acestui weekend.


Les Films de Cannes a Bucarest


Festivalul "Les Films de Cannes a Bucarest", initiat in 2010 de Cristi Mungiu si sprijinit de delegatul general al Festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, de Institutul Francez din Bucuresti si de Centrul National al Cinematografiei va avea loc in perioada 19 - 25 octombrie, la cinematografele Studio si Elvira Popescu.

Editia de anul acesta va avea in program peste 50 de lung si scurt metraje, intre care 15 premiere nationale ale unor pelicule din selectia oficiala a Cannes 2012.

Printre acestea, filmul "Dupa dealuri", care va incheia festivalul, pe 25 octombrie, la Studio, cel mai nou film al lui Mungiu, care a bifat la Cannes premiul pentru cel mai bun scenariu si cel pentru interpretare feminina.


Saptamana Sanatatii


Pana pe 20 octombrie, in Pasajul Universitatii are loc "Saptamana Sanatatii", eveniment care isi propune sa ofere publicului larg informatii cat mai utile despre frumusete, nutritie, sport si un stil de viata cat mai sanatos. Acest eveniment este prilejuit de 2 zile internationale: Ziua Internationala a Medicului si Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice.

Saptamana va fi impartita in doua sectiuni: "Sanatate si Servicii Medicale" si "Sanatate, Nutritie si Sport". Vor fi prezente clinici medicale, companii farmaceutice, centre de relaxare si infrumusetare, centre oftalmologice si stomatologice, medici nutritionisti, sali de sport, care se vor intrece in a pune la dispozitie cele mai avantajoase oferte disponibile ce te vor ajuta in a-ti imbunatati sau mentine un stil de viata cat mai echilibrat si sanatos.


Soul - jazz la Muzeul Aviatiei


Un eveniment dedicat pasionatilor de aviatie si de muzica live va avea loc sambata, 20 octombrie, la Muzeul Aviatiei din Bucuresti, intr-unul dintre hangare, printre avioanele care au scris paginile manualelor de istorie.

Seara de soul - jazz va incepe la ora 19.30 cu vizitarea institutiei gazda. Dupa terminarea turului, invitatii vor ramane intr-unul dintre hangare, unde organzatorii au amenajat un spatiu de concert printre avioanele expuse. Pe fundalul muzicii celor de la "Soul Serenade", invitatii vor putea socializa si bea un pahar de vin.

Evenimentul, inspirat din serile organizate la Royal Air Force Museum din Anglia, are ca scop strangerea de fonduri pentru restaurarea si mentinerea exponatelor muzeului. Pe acelasi model englezesc, organizatorii isi propun ca si la noi serile artistico-culturale printre avioane sa devina un obicei, un nou loc de iesit in serile de weekend. Taxa de participare la eveniment este de 50 de lei, iar locurile sunt limitate.


Jazz Night la Godot Cafe Teatru


Sambata, 20 octombrie, de la ora 22.00, la Godot Cafe Teatru esti asteptat la un concert de jazz cu Luiza Zan. Luiza Zan este una dintre marile voci ale jazz-ului romanesc. Pentru acest concert se alatura muzicienilor Ciprian Pop si Nicolas Simion pentru un eveniment dedicat iubitorilor de jazz.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea