De prin lume adunate

#timp liber #la canapele #unde iesim #bar #restaurant #vama veche #cafenea

La Canapele: un colt de Vama Veche atins de briza marii

Strajuita de cavalerul de la intrare ce-i tine trena intinsa pe 3 nivele, somptuoasa La canapele te cheama sa gusti putin din placerile traite la malul marii si sa te bucuri alaturi de ea de spiritul consacrat al Vamii.
Situat pe drumul central ce duce spre mare, nu ai cum sa nu auzi chemarea acestui colt de Vama in care sa poposesti, incalzit de soare si incarcat de briza marii, pentru a degusta macar o bere sau o cafea.
Si nu doar atat... La Canapele ofera o lista intreaga de servicii, de la bar, pizzerie, cafenea pana la resturant si chiar un minihotel compus din opt camere dotate cu apa calda, aer conditionat si TV.
La parter si la etajul 1 este aranjat restaurantul, care, desi se recomanda cu o bucatarie dobrogeana, ofera un meniu mixt si stufos ce tine cont de gusturile si dorintele tuturor. Astfel, poti comanda de la ciorba, felul 1, felul 2 pana la pizza, spaghete, fructe de mare si deserturi compuse din clatite, papanasi, inghetata si altele.
Preturile sunt de bun simt, iar mancarea chiar foarte buna. Pentru a va putea face o parere, iata cateva exemple:
• Bere draft Tuborg – 4, 5 lei;
• Cola – 5 lei;
• Cafea expresso – 5 lei;
• Ciorba de vacuta – 8;
• Ciorba de burta – 8 lei
• Ciorba de legume – 7 lei;
• Salata Cesar – 18 lei;
• Penne Arabiata – 23 lei;
• Pizza Marguerita – 13 lei;
• Pizza Capriciosa – 19 lei;
• Cod Pane + cartofi natur – 18 lei.
Recomand pizza Calzonne, ciorba de vacuta, pastravul la gratar cu cartofi natur, salata de ardei copti , gratarul din piept de pui si legume asortate. Toate sunt foarte bune, portile mari si nu-ti rezerva surprize neplacute.
Decorul pe care l-a ales La Canapele este unul destul de simplu, compus din mese din lemn si canapele mari si comode, tablouri cu artisti consacrati ai muzicii, discuri agatate de tavan etc. Atractia locului, din punct de vedere al design-ului, o detin motocicletele foarte vechi postate una la parter pe un perete si una la etaj pe un postament, cat si strajerul ce sta cocotat pe balconul de la etajul 1.
Muzica este centrata in principal pe piese oldies si rock. Toaletele sunt igenice si dispun de toate cele necesare intrebuintarii lor. Chelnerii sunt foarte sociabili, atenti si prompti in reactie, nefiind astfel nevoit sa astepti mult dupa meniu, nota de plata etc.
Mustele care la un moment dat tind sa te agaseze este singurul dezavantaj al localului. Dar, tinand cont de faptul ca, oriunde te-ai duce in Vama te lovesti de ele, nu poti sa ii blamezi prea tare. Oricum, randunicile care mai poposesc din cand in cand aici te binedispun si te fac sa uiti de bazaielile acestor insecte.
La Canapele nu presupune lux si nici fite, dar iti aduce o bucatica de mare si de soare la un pahar de bere rece si o farfurie de mancare buna, transformand-o astfel in atractia Vamii.
Adresa: Vama Veche, Str. Principala, nr. FN.
Tel:
0724 238 063; 0722 565 462
Web:
//www.lacanapele.ro/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea