De prin lume adunate

Jurnalul lui Cathy, bestseller pentru adolescenti detectivi

Jurnalul lui Cathy este o carte despre adolescenti, pentru adolescenti, venita din Statele Unite, scrisa de doi autori buni cunoscatori ai jocurilor video.

 

Cartea este insotita de un pachet cu “dovezi” stranse de eroina, in timpul investigatiilor ei: scrisori, fotografii vechi, o pagina rupta din agenda iubitului ei, un certificat de deces , etc. Cititorilor li se pune la dispozitie un numar de telefon la care pot suna. Cititorii care vor sa participe la poveste se vad nevoiti sa foloseasca telefonul si internetul.

 

Weisman, unul dintre cei doi autori ai cartii afirma “Generatia actuala cauta si se asteapta la un continut interactiv”. Lumea virtuala a personajului Cathy ii invita pe cititori sa foloseasca tehnica moderna pentru a tine pasul cu eroina. Cathy se afla in cautarea fostului sau iubit, disparut in mod misterior. Aceasta se si urmareste de fapt, dupa cum afirma celalat autor, Stewart, povestea depaseste barierele paginii, iesind in carte in lumea reala.

 

Succes international

 

In prima saptamana de la aparitie, in octombrie 2006, cartea s-a vandut in Statele Unite intr-un numar aproximativ de 120.000 de exemplare, devenind astfel best seller la New York Times. A fost publicata in peste 10 tari, inclusiv Marea Britanie. Cartea se adreseaza adolescentelor dornice de interactiune, care au mari sanse sa se identifice cu personajele.

 

Jurnalul lui Cathy va fi lansat in Romania pe 12 aprilie 2008, in Plaza Mall, de la orele 17.00.

 

Caseta tehnica

 

Jurnalul lui Cathy (Cathy's Book), de S. Steward si J. Weisman

Ilustratii de Cathy Briggs

Editura Erc Press, 2006

 

Fragmente din „Jurnalul lui Cathy“

 

„E din nou dimineata si am mintea limpede. Mama are dreptate: nu poti sa traiesti toata viata inchipuindu-ti ca traiesti intr-o telenovela. Intotdeauna lucrurile au o explicatie logica. Victor e un tip foarte ocupat, care nu trebuia sa-si piarda timpul cu mine de la inceput, iar eu nu trebuia sa-l las sa creada ca sint la facultate. Pictura de Chagall e doar o imitatie, atit, si ar trebui sa ma simt flatata ca am vazut-o pe perete. Semnul de pe bratul meu e doar o muscatura de paianjen si V m-a lasat pentru ca s-a plictisit de mine. E naspa, dar asa se intimpla lucrurile in viata reala. Voi supravietui.“ (sursa Cotidianul)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea