De prin lume adunate

#craciun #sarbatoare #sarbatori #iarna #cadou #cadouri #christmas #mos craciun #santa clause #petrecere de craciun #distractie #hobby

Jocuri pentru petrecerea de Craciun

Jocurile reprezinta un aspect important al oricarei petreceri pe care o organizezi la tine acasa. In perioada sarbatorilor, jocurile pot crea o atmosfera de sarbatoare si ii pot face pe invitatii tai sa se dezmorteasca. Petrecerea de Craciun nu inseamna numai colinde, cozonaci si alte bunatati. Cu ajutorul jocurilor poti evita momentele plictisitoare sau mai putin agitate.

Noi va prezentam cateva jocuri care pot fi placute atat pentru copii, cat si pentru cei mari.

Cel mai bun cadou

 

Pentru acest joc ai nevoie de un cadou frumos impachetat pentru fiecare dintre invitatii la petrecere, biletele de hartie numerotata si o palarie in care sunt introduse numerele. Apoi, treci cu palaria prin fata invitatilor si pune-i sa traga fiecare cate un bilet. Persoana care alege biletelul cu numarul 1 trebuie sa aleaga primul cadou. El poate oferi cadoul numarului 2 sau il poate pastra pentu sine. La sfarsitul numaratorii fiecare invitat va avea un cadou pe care il va deschide. Pentru ca jocul sa fie si mai distractiv, poti amesta in gramada de cadouri si cutii goale, frumos impachetate.

Deseneaza colinda

 

Ai nevoie de o tabla cu hartie, pixuri si biletele cu versurile colindelor. Pentru a juca acest joc trebuie sa iti grupezi invitatii in mai multe echipe. Dintre invitatii tai, o singura persona este desemnata Seful Jocului, cel care are grija de buna desfasurare a jocului. Un reprezentant al primei echipe merge la Seful Jocului si alege un biletel vazut doar de cei doi, dupa care este aruncat. Reprezentantul echipei incearca sa isi faca echipa sa inteleaga despre ce colind este vorba, desenand cateva simboluri pe tabla. Atunci cand echipa ghiceste colindul, membrii sunt obligati ca cante prima strofa.

Jocul continua apoi cu urmatoarea echipa si tot asa pana cand fiecare echipa ghiceste o colinda. Fiecare echipa are la dispozitie doar 2 minute pentru a ghici colinda. Echipa care ghiceste primele cinci colinde este desemnata castigatoare.

Personajele de Craciun

 

Scrie pe o hartie numele mai multor personaje care au legatura cu sarbatoarea Craciunului. Poti scrie personaje pe care le-ai intalnit in carti, in povesti, in filme sau un colinde. Unul dintre jucatori trebuie sa scoata din palarie un biletel cu numele personajului. Pentru a ghici depsre ce personaj este vorba, ceilalti jucatori trebuie sa puna diverse intrebari la care se va raspunde doar cu "Da" si "Nu".

Ce se afla in ciorap?

 

Ai nevoie de mai multe perechi de sosete de Craciun, panglica, obiecte specifice Craciunului precum stelute, mos craciuni, clopotei, conuri de brad, bomboane, lumanarele etc. Umple fiecare ciorap cu aceste obiecte si apoi leaga-le la capat cu o panglica. Fiecare invitat trebuie sa aleaga o soseta si sa ghiceasca ce se afla in ea. Apoi trebuie sa isi noteze toate obiectele ghicite pe o hartie. Fiecare persoana are la dispozitie trei minute pentru a ghici ce se afla in ciorap. La sfarsitul jocului, sosetele sunt dezlegate iar continutul este scos afara. Cei care a ghicit cele mai multe obiecte castiga jocul si primesc cadouri surpriza.

Mima de Craciun

 

Ai nevoiede hartie, foarfece, pix si un bol de sticla. Incepi prin a confectiona biletele de hartie pe care vei scrie cat mai multe cuvinte legate de Craciun, precum Mos Craciun, om de zapada , ren, vasc sau sanie. Dupa ce completezi biletelele le pui intr-un bol din sticla. Imparte invitatii in doua echipe. Primul reprezentant al unei echipe trebuie sa aleaga un bilet. Apoi el trebuie sa exprime prin gesturi ceea ce scrie pe biletel. Cei care mimeaza nu au voie sa vorbeasca. Echipa care ghiceste cele mai multe cuvinte este castigatoare.

Ghiceste melodia de Craciun

 

Pentru acest joc ai nevoie de cateva CD-uri cu muzica specifica sarbatorilor de Craciun. Inainte de petrecere te poti pregati pentru acest joc cumparand muzica sau descarcand de pe internet. La petrecere trebuie sa iti aduni toti invitatii in camera principala, unde are loc petrecerea si sa ii pui sa ghiceasca melodia. Fiecare cantec va fi avea o durata de doar 5 secunde. Cel care ghiceste numele melodiei castiga jocul si un premiu surpriza din partea gazdei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea