De prin lume adunate

#ducu bertzi #stefan banica jr #nicu alifantis #dragobete #holograf #loredana #directia 5 #melodii dragobete #melodii romanesti

Iubeste romaneste de Dragobete: Top 6 melodii de dragoste

Dragobete este sarbatoare in care inlocuim "I Love You"-ul de Valentine's Day cu romanescul "Te iubesc". Este un bun prilej sa ne intoarcem la traditiile autohtone si, de ce nu, la melodiile de dragoste pe care artistii nostri le-au lansat de-a lungul anilor. Iata cateva piese pe care poti sa le incluzi in playlistul dedicat acestei sarbatori.


1. Loredana Groza - Buna seara, iubito

Muzica si poezia se impletesc in mod inspirat in "Buna seara, iubito", piesa gratie careia Loredana Groza a ajuns la inimile a milioane de romani. In 2007, melodia a fost refacuta pentru compilatia "My Love", vocea actorului Ion Caramitru fiind inlocuita cu cea a lui Constantin Cotimanis.


2. Holograf - Sa nu-mi iei niciodata dragostea

In ultimii 15 ani, cei de la Holograf s-au specializat in melodii de dragoste. "Sa nu-mi iei niciodata dragostea", una dintre ele, este o prezenta nelipsita din repertoriile concertelor sustinute de Dan Bittman si colegii sai.


3. Directia 5 - Am nevoie de tine

Ne-a fost destul de greu sa alegem o singura melodie din repertoriul Directiei 5, din simplul motiv ca majoritatea cantecelor grupului sunt de dragoste si la fel de reusite. Am optat pentru "Am nevoie de tine", melodia care le-a adus celor de la Directia 5 locul al doiea la sectiunea Slagare a Festivalului Mamaia 2001.


4. Nicu Alifantis - Ploaie in luna lui Marte

O selectie de piese romanesti de dragoste nu poate sa-l ocoleasca tocmai pe Nicu Aliantis. Din creatia sa am ales "Ploaie in luna lui Marte", melodie inclusa pe albumul "Nichita" (1996) si preluata ulterior si de Paula Seling.


5. Stefan Banica Jr. - Te iubesc, femeie

"Te iubesc, femeie" figureaza pe albumul "De dragoste...in toate felurile", lansat de Stefan Banica Jr. in anul 2001. Piesa a beneficiat de un clip amuzant in care a aparut realizatoarea TV Andreea Marin, devenita ulterior sotia artistului.


6. Ducu Bertzi - M-am indragostit numai de ea

Lista pieselor de dragoste pe care merita sa le asculti de Dragobete este completata cu "M-am indragostit numai de ea", poate cea mai cunoscuta melodie din repertoriul lui Ducu Bertzi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea