De prin lume adunate

#ochelari #inventii # inventator post it

Inventii banale care s-au vandut ca painea calda si au devenit afaceri de milioane

Fiecare persoana viseaza sa inventeze ceva, apoi sa castige bani de pe urma ingeniozitatii sale. Karlheinz Brandenburg, cel care a inventat formatul audio MP3, n-a devenit multimilionar de pe urma inventiei sale, deoarece n-a avut bani sa o distribuie si a oferit-o gratuit. Asadar, in timp ce unii inca viseaza sa se imbogateasca de pe urma imaginatiei, altii si-au rotunjit veniturile cu milioane de dolari, desi au inventat lucruri banale.

1. Ochelarii pentru caini


Ce, doar oamenii au dreptul sa-si protejeze vederea de razele puternice ale soarelui? Inventati de Roni Di Lullo, ochelarii pentru caini sunt atat un accesoriu fashion pentru patrupezi, cat si un articol esential, pentru ca ochii lor sa fie protejati de praf si vant. Desi sunt considerati una dintre cele mai inutile inventii din istorie, ochelarii pentru caini i-au adus inventatorului milioane de dolari.

                                         

Sursa foto: stuffyoushouldknow.com

2. Mingea ciufulici

In anii '90, mingea ciufulici era o jucarie "must have" pentru orice copil, ba chiar si adultii erau bucurosi sa o salte dintr-o mana in alta si sa traga de firele din cauciuc. Inventata in anul 1986 de Scott Stillinger dintr-o prostie, The Koosh Ball a generat o adevarata manie in intreaga lume si i-a adus asadar inventatorului castiguri de sute de milioane de dolari.

                                         

Sursa foto: stuffyoushouldknow.com

3. Post-iturile

In prezent, sunt folosite in intrega lume, sunt imprumutate intre colegi, bagate prin carti, lipite pe birou, mazgalite la cursuri, dar stiai ca banalele posti-it-uri sunt o inventie de milioane?

Inventate in anii '70 de omul de stiinta Spencer Silver si de colegul sau Art Fry, din dorinta de a avea intotdeauna un carnetel usor de folosit, din care sa poata rupe semne de carte care sa nu cada dintre foi, post-it-urile au ajuns sa se vanda in milioane de exemplare in fiecare an si, deci, sa fie o afacere extrem de profitabila pentru compania care detine acum drepturile asupra inventiei.

                                        

Sursa foto: quiltingalongthegrain.blogspot.com

4. Papucii Crocs

Urati de unii, dar adorati de altii, papucii Crocs inventati in anul 2002 au devenit o inventie de milioane de dolari. Pana in anul 2012, peste 200 de milioane de perechi de papuci Crocs s-au vandut in 90 de tari, astfel ca totalul castigurilor a depasit 1 miliard de dolari.

                                       

Sursa foto: naturalrezources.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea