De prin lume adunate

#stars of the 21st century #international ballet gala #premiera #romania #balerini #balet

International Ballet Gala - “Stars of the 21st Century”, in Romania

12 dintre cei mai mari balerini ai lumii vor dansa pentru prima data in Romania in cadrul international ballet gala - “ Stars of the 21st Century ” ce va avea loc in data de 21 februarie 2009 , ora 19.00 la Sala Palatului din Bucuresti.

Acesta este un eveniment ce poarta marca Solomon Tencer Production si este organizat in Romania de Asociatia Cultural Artistica Best Art si DMB Music Records.

International Ballet Gala -“Stars of the 21st Century ” este o premiera absoluta pentru Romania, mai ales ca vreme de 15 ani aceste spectacole au avut loc numai la Toronto, New York, Paris si Cannes.

7 dintre cele mai importante companii si ansambluri de balet din lume vor fi reprezentate in acest spectacol de prim-solisti de talie mondiala unanim recunoscuti si apreciati pe cele mai importante scene lirice ale lumii.

In cadrul acestei editii, pe scena Salii Palatului, vor evolua dansatori considerati printre cei mai buni balerini ai lumii, toti prim solisti ai marilor companii de balet din Europa si America (Londra, Paris, Barcelona, Berlin, St.Petersburg, New York si Madrid).

Nadia Veselova-Tencer, in calitate de Director Artistic, i-a selectat pentru Gala din Romania pe celebrii balerini: Polina Semionova, Shoko Nakamura si Ronald Savkovic (Berlin State Opera Ballet), Alina Somova si Anton Korsakov (Kirov Ballet, Sankt Petersburg), David Makhateli (Royal Ballet, London), Mathilde Froustey si Mattias Heymann (Paris Opera Ballet), Adiarys Almeida (Corella Ballet, Barcelona), Herman Cornejo (American Ballet Theatre), Ana Maria Lopez Huerst si Francisco Lorenzo (Compania Nacional de Danza, Madrid).

Initiata de catre Solomon Tencer si Nadia Veselovna-Tencer ca un tribut si un omagiu adus artei dansului si baletului clasic, Gala Internationala de Balet “Stars of the 21st Century” a devenit rapid cunoscuta si apreciata in intreaga lume.

Din anul 1993, cand a avut loc prima reprezentatie, “Stars of the 21st Century” a cucerit lumea, dar si-a pastrat caracterul exclusivist prin organizarea Galelor de Balet “Stars of the 21st Century” in SUA (New York), Canada (Toronto) si Franta (Paris si Cannes).

Anul acesta, in data de 21 februarie 2009, la Sala Palatului va avea loc prima editie a Galei Internationale de Balet “Stars of the 21st Century”  la Bucuresti. Printre sustinatorii acestui eveniment in Romania se numara fosta mare balerina Ileana Iliescu si Corina Dumitrescu, prim-solista a Operei Nationale Bucuresti.

Solomon Tencer si Nadia Veselova-Tencer sunt fondatorii Academiei de Balet si Jazz din Toronto. Cele mai importante Companii si Ansambluri de Balet din lume vor fi reprezentate in acest spectacol de prim-solisti de talie mondiala unanim recunoscuti si apreciati pe cele mai importante scene lirice ale lumii. Din anul 1993, cand a avut loc prima reprezentatie, “Stars of the 21st Century” a cucerit lumea, dar si-a pastrat caracterul exclusivist.

Anul acesta Galele “Stars of the 21st Century” au avut loc pe 11 februarie la Lincoln Center, New York State Theater si pe 4 mai la Toronto Centre for the Arts, printre "staruri" numarandu-se Lucia Lacarra si Cyril Pierre, Matvienko si Nikolai Tsiskaridze si David Halberg.

Pe 20 si 21 decembrie, celebra Winter Garden Theatre din Toronto a gazduit spectacolul “Spargatorul de nuci” cu Alina Solomova si Anton Korsakov si Zhong-Jing Fang in rolurile principale.

Biletele pentru spectacolul de la Bucuresti (21 februarie 2009, ora 19.00) au fost puse in vanzare si sunt de 4 categorii: 100 RON – Categoria III, 150 RON Categoria II, 200 RON – Categoria I si 300 RON – Categoria VIP.

Acestea pot fi procurate de la casele de bilete ale Salii Palatului, Operei Nationale Bucuresti, de la Magazinul Muzica, Magazinele Diverta, Magazinele Germanos si Carrefour Voiaj, dar si online de pe web site-urile: www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea