De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #evenimente bucuresti #evenimnete culturale #insomnie culturala la muzeul national de istorie

Insomnie Culturala la Muzeul National de Istorie a Romaniei

"Insomnie Culturala la Muzeul National de Istorie a Romaniei!" este genericul sub care se va desfasura, sambata, 25 august, o actiune menita a oferi publicului MNIR ocazia de a vedea muzeul si exponatele sale intr-o cu totul alta lumina.

Muzeul isi deschide portile pentru vizitare intre orele 16.00 - 00.00, iubitorii artei putand vizita expozitiile permanente: "Tezaur Istoric", "Lapidarium", incluzand Copia Columnei lui Traian, dar si cele cinci expozitii temporare, care isi au locul in holul central al muzeului.

Printre acestea se numara "Copilaria de altadata, la tara", deschisa pana in data de 2 septembrie, "Genio Helvetico. Ceasuri istorice si cutii muzicale elvetiene din colectii muzeale romanesti", deschisa pana in data de 31 august, "Ministerul Afacerilor Externe - 150 de ani de diplomatie", deschisa pana in data de 15 septembrie, "Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere", deschisa pana in data de 26 august, "Exponatul lunii august - Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon", care poate fi vizitat pana in data de 27 august.

MNIR isi va pastra acest obicei pana in luna octombrie, astfel ca, in ultima sambata a lunilor august, septembrie si octombrie, muzeul va avea acelasi program special de vizitare, 16.00 – 00.00. Expozitiile deschise pentru vizitare vor fi anuntate din timp.

Duminica, 26 august 2012, muzeul va avea un program normal de vizitare, intre orele 10.00 - 18.00. In aceasta zi, ca de altfel in fiecare zi de 26 a lunii, intrarea este gratuita.

Ce trebuie sa stii despre Muzeul de Istorie

Muzeul National de Istorie al Romaniei a fost inaugurat in anul 1970 si este primul muzeu de arheologie si istorie din tara. Aici se gasesc cele mai cunoscute tezaure ale Romaniei. Cele mai pretioase sunt cele din metal.

Muzeul este un monument istoric si prezinta istoria Romaniei din paleolitic pana in epoca moderna. Departamentele principale ale muzeului sunt: arheologie preistorica, dacica, greaca, romana si medievala, istorie, numismatica , Tezaurul national, lapidarium, laboratoare de restaurare si biblioteca. Colectiile principale ale muzeului sunt cele de arheologie, istorie, documente si tiparituri, arme, bijuterii si alte obiecte ale Casei Regale, carte veche, numismatica si filatelie. Numarul total al exponatelor este de peste 670.000 de piese.

Printre exponatele care fac senazatie in muzeu se numara Closca cu puii de aur si o copie a Columnei lui Traian.

In prezent, in muzeu se pot vizita doar expozitiile permanente Tezaur si Columna lui Traian, Lapidariumul si expozitiile temporare din holul central al cladirii. In holul central al muzeului au loc fracvent diverse expozitii si evenimente culturale interactive.

Muzeul National de Istorie se afla pe Calea Victoriei, la numarul 12 si este deschis de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00 (vara) si 9.00 - 17.00 (iarna). Pretul unui bilet este de 8 lei integral si 2 lei redus pentru elevi, studenti si pensionari. Taxa pentru fotografiere este de 20 de lei, iar pentru filmat de 50 de lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea