De prin lume adunate

#timp liber #evenimente #festival #evenimente bucuresti # innersound new arts festival

InnerSound New Arts Festival la Bucuresti

Muzeul Taranului Roman, UNMB Centrul de Muzica electroacustica si Multimedia si Clubul Taranului isi propun sa ofere bucurestenilor o oaza de inedit la sfarsitul acestei veri.

In perioada 28 - 30 august 2012 are loc prima editie a Festivalului InnerSound, o experienta noua pentru spatiul cultural romanesc, care creeaza o alta perspectiva asupra muzicii contemporane culte (art music) si a imaginii, fie ea sub forma fotografiei, a filmului sau a spectacolului multimedia.

"Simbolul primei editii InnerSound este fereastra deschisa catre interior, catre propriile vise si idei creative, simbol ilustrat in fotografia artistei Sabina Ulubeanu, laitmotivul acestei editii", a declarat Diana Rotaru, codirector Artistic.

Invitatii speciali ai acestei editii sunt compozitorul Henry Vega (Olanda) cu Wormsongs, un hipnotic spectacol multimedia pentru voce si computer si Dublin Sound Lab (Irlanda), un ansamblu de muzica contemporana electroacustica, care va prelucra in festival sonoritati de clavecin.

Festivalul isi va delecta participantii cu:

Seara de Film cu muzica live, un eveniment in premiera in Romania, care contine proiecte concepute special pentru InnerSound

Intalniri in timp si spatiu, micro-concerte, care vor cuprinde muzici din toate timpurile si in care publicul va fi rasfatat de Alexandru Tomescu, Laura Buruiana, Ana Chifu, Zacharias Tarpagkos, Irina Ungureanu, Tamara Dica si Maria Chifu

Spectacolul multimedia SerpenS, realizat de grupul SeduCant (proiect sustinut de Centrul National al Dansului).

Ineditul acestui act cultural este ca toate aceste evenimente vor fi insotite de un spatiu de tranzitie pentru public, o punte intre lumea reala si cea imaginara: expozitia foto InnerSpace si instalatia interactiva audio-vizuala Inner Dust, conceputa de Catalin Cretu si Mihaela Kavdanska. Cel de-al doilea proiect este sustinut de KOTKI visuals, Aiurart si Noumax.

Finalul festivalului va aduce inca o surpriza, sub forma unui concert / joc de sah.

Tot in cadrul festivalului vei mai avea parte si de:

Expozitie foto InnerSpace: Sabina Ulubeanu, Mirona Radu, Cristina Irian, Gyuri Ilinca, Horia Nitu, Cornel Brad

InnerDust, performance interactiv audio-video: Catalin Cretu, Mihaela Kavdanska (KOTKI Visuals), Luiza Neumayer - performer

Audio happening, creativitate si interactivitate cu partenerii de la Revista de Povestiri, unde Motanov va avea multe surprize.

SuperCollider – Henry Vega, o scurta prezentare unde se va vorbi despre limbajul de programare pentru sinteza audio in timp real si despre compozitie algoritmica.

Pretul unui abonament este de 15 lei, iar pretul unui bilet pe zi este 10 lei. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatul National al Copiilor Bucuresti si la Casieria Metrou Unirii 1 Bucuresti.

Asadar, daca vrei sa iti petreci timpul liber intr-un mod placut, nu rata festivalul InnerSound New Arts, in perioada 28 - 30 august. Evenimentul are loc in Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea