De prin lume adunate

#tritonic #mistic #roman #literatura #carte

Incursiune in lumea mistica

Cartile de la editura Trionic te invita intr-o lume uitata, plina de mister. In cateva ore te vei plimba prin Londra terorizata de Jack Spintecatorul si prin vechiul Babilon condus de preotesele Ishtar,  te vei intalni cu  Mary, clonata dintr-o picatura de sange si vei invata Alfabetul Pietrelor.

Alfabetul Pietrelor de Henrietta Rose-Innes

Povestea se construieste in jurul amintirilor lui Jean, unul dintre cei doi copii salbatici gasiti intr-o pestera de arheologul Bernard Faro. Amintirile sunt confuze si neclare,iar vocea fratelului sau il cheama in padurea din care au venit.

Pentru a scapa de aceste viziuni apasatoare, Jean trebuie sa isi infrunte demonii trecutului, trebuie sa invete sa citeasca din nou Alfabetul Pietrelor. Autoarea  isi tine cititorii in suspans, astfel ca sfarsitul este inedit si complet diferit fata de ce se putea presupune.

Babilon de Richard Calder

Babilon ne prezinta Whitechapel-ul si Londra anului 1888, sub teroarea lui Jack the Ripper. In aceasta varianta a Londrei, Babylon reprezinta o alta lume, o relicva a orasului Mesopotamia.

Babilon e condus de preotesele ordinului ishtar, ce sunt contestate si amenintate de Ordinul Negru, in incercarea acestuia de a distruge "domnia sexului". In prim-planul romanului sunt doua adolescente implicate in tot felul de intrigi fantastice, in incercarea acestora de a deveni ucenice ale Babilonului.

Mary renascuta de Camille de Angelis

Lucy Morrigan, o tanara cercetatoare in domeniul geneticii, traieste impreuna cu iubitul ei, Gray, in vechiul conac al familiei. Inconjurati de patru generatii de haine, fotografii, mobile si amintiri, viata lor se desfasoara la distanta de lumea moderna. Lucy isi doreste copii si o cariera stralucita. Frustrata de esecurile in ambele directii, ea se hotaraste sa faca ceva pentru a si le implini pe amandoua.

Folosind o picatura de sange colectata de pe o batista gasita in podul casei, ea incarca s-o cloneze pe bunica ei, Mary. Dar in loc sa obtina un copil, Lucy aduce la viata o Mary de douazeci si doi de ani. Aceasta se trezeste intr-un soi de deja vu: intr-o casa care nu mai este a ei, inconjurata de obiecte care i-au apartinut intr-o viata pe care deja a trait-o, dar pe care nu si-o mai aminteste.

Participa la concursul nostru si poti catiga una dintre cartile puse la bataie de Editura Tritonic.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea