De prin lume adunate

#festco #evenimente #festival teatru #teatru #evenimente bucuresti #festivalul comediei romanesti

Incepe Festivalul Comediei Romanesti FestCO

In perioada 9 - 17 iunie 2012, la Teatrul de Comedie din Bucuresti se desfasoara cea de a X-a editie a Festivalului Comediei Romanesti FestCO 2012.

In 2012 – Anul Caragiale, editia a X-a FestCO este dedicata memoriei marelui dramaturg roman. Dintre spectacolele Caragiale incluse in repertorii, au fost selectionate in aceasta editie a festivalului: "D'ale Carnavalului", regia Silviu Purcarete, "O noapte furtunoasa", regia Mircea Cornisteanu si "O scrisoare pierduta", regia Alexandru Dabija.

Spectacole in aer liber

Spectacolele prezentate pe scena in aer liber din fata teatrului vor reda Centrului Istoric lumea lui Caragiale.

Teatrul Masca va oferi trecatorilor spectacole de statui vivante inspirate de piesele "O noapte furtunoasa" si "O scrisoare pierduta", iar tinerii actori reuniti in Trupa de la Union coordonata de regizorul Gelu Colceag vor interpreta schite si cuplete celebre.

In afara concursului, la Sala Noua, pot fi vizionate spectacole Caragiale realizate de studenti ai Facultatilor de Teatru din Universitatea Hyperion Bucuresti, Universiteatea Spiru Haret Bucuresti si Universitatea din Craiova. Dramaturgul suprarealist Gellu Naum este prezent in festival cu doua titluri: "Florenta sunt eu", in regia lui Alexandru Dabija si "Insula", in regia lui Vlad Massaci.

Sectiunea Dialoguri FestCO propune doua intalniri importante: prima cu regizorul Silviu Purcarete si scenograful Dragos Buhagiar, iar a doua cu criticul de teatru George Banu. In foaierul Teatrului de Comedie, pe intreaga durata a FestCO, va fi deschisa expozitia "Lumea lui Caragiale", realizata de Muzeul Literaturii Romane.

Noua zile de spectacole inedite

Timp de noua zile vei putea vedea atat pe scenele salilor Teatrului de Comedie, cat si pe alte scene din Bucuresti si din tara, spectacole prezentate de Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Nottara, Teatrul National Bucuresti, Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu, Teatrul "Marin Sorescu" Craiova, Teatrul National Cluj-Napoca.

Editia din acest an propune spectacole ale teatrelor subventionate de stat, dar si ale unor teatre independente precum Teatrul Act, Teatrul Luni sau Teatrul Proiect Campina.

Regizorii care participa in acest an in competitie sunt Silviu Purcarete, Mircea Cornisteanu, Alexandru Dabija, Vlad Massaci, Anca Bradu, Lavinia Jemna, Dan Tudor si Dorina Chiriac.

La editia din acest an a FestCO vor participa personalitati precum Marcel Iures, George Mihaita, Dorina Lazar, Rodica Mandache, Valentin Teodosiu, Luminita Gheorghiu, Constantin Chiriac, Anca Sigartau, Dorina Chiriac, Marius Florea Vizante, Mihaela Teleoaca, Andreea Bibiri, Ofelia Popii sau Pavel Barto.

Site-ul eteatru.ro, sustinut de Radiodifuziunea Romana, transmite nonstop, teatru radiofonic. In parteneriat cu festCO, repertoriul lunii iunie va fi format exclusiv din spectacole radiofonice realizate pe textele marelui Caragiale. Si in acest an, lectura textului castigator al premiului I la Concursul de Comedie Romaneasca va avea loc in cadrul sectiunii clubul de lectura festCO.

In inchidere, duminica 17 iunie 2012, in Gala festCO 2012, editia a X-a, se vor decerna premiile Festivalului Comediei Romanesti si premiile Concursului de Comedie Romaneasca, editia a VII-a.

Seara se va incheia cu premiera oficiala a spectacolului "Monser, stam rau!", dupa I.L. Caragiale, in regia lui Gelu Colceag.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea