De prin lume adunate

#incalzire #orase #incalzire globala

Incalzirea globala face ravagii. 6 mari orase vor fi sub apa pana in 2030

Incalzirea globala duce la topirea ghetarilor si la cresterea nivelului marilor si oceanelor. In unele orase de la malul marii efectele se vad deja.

 

In timp ce liderii mondiali si delegatii din aproape 200 de tari s-au reunit la Glasgow pentru a gasi solutii pentru combaterea schimbarilor climatice si a dezastrelor naturale, inevitabilul se intampla deja.

In cel mai recent rapot al ONG-ului international Climate Central se afla o harta denumita “Cod rosu pentru umanitate”. Aceasta a fost creata pentru a evalua ce parti ale Terrei se vor afla sub ape inainte de 2030, din cauza cresterii nivelului marilor.

La baza crearii acestor indicatori a fost luata in vedere traiectoria actuala a poluarii. Desi lucrurile se pot schimba in bine, in urmatorul deceniu, daca nu se iau masuri imediate si radicale de combatere a poluarii,  exista sanse reale ca 6 mari orase ale lumii sa dispara sub ape inainte de 2030.

Iata care sunt orasele amenintate de inundatii masive si care nu vor mai putea fi locuite pana in 2030.

Amsterdam - Olanda

Din pacate, Amsterdam se incadreaza in regiunea cunoscuta sub numele de „Tarile de Jos”, si se afla in pericol de a fi inundat, la fel ca alte orase din Olanda, precum Rotterdam si Haga.

Basra - Irak

Considerat principalul oras-port din Irak, Basra s-ar putea trezi partial sau complet scufundat inainte de sfarsitul acestui deceniu.

New Orleans - SUA 

Orasul New Orleans din SUA are deja un faimos sistem de diguri pentru a-l proteja de inundatii. Cu toate acestea, predictiile oamenilor de stiinta subliniaza faptul ca autoritatile trebuie sa faca mai mult pentru a le da locuitorilor sansa de a prinde un nou deceniu in orasul lor. 

Venetia - Italia

Venetia este unul din cele mai cunoscute orase din Europa si din lume. Orasul se scufunda deja cu doi milimetri in fiecare an. Incalzirea globala va accentua cresterea apelor si, in mai putin de 10 ani, Venetia va deveni doar o amintire.

Ho Chi Minh - Vietnam

Cel mai mare oras din Vietnam, Ho Chi Minh, este in pericol de inundatie. Chiar daca orasul nu se va scufunda, acesta va deveni mult prea periculos pentru a fi locuit din pricina inundatiilor.

Kolkata - India

Kolkata, capitala provinciei federale Bengalul de Vest din India, este in pericol sa se scufunde inainte de 2030 pe masura ce nivelul apelor creste. 

FOTO: piqsels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea