De prin lume adunate

#tnb #burghezul gentilom #victor rebengiuc #teatrul national #spectacole Victor Rebengiuc # Inima de caine #Teatrul Bulandara

In ce spectacole il poti vedea pe Victor Rebengiuc

Moartea unui comis voiajor , Ivanov, Toti fii mei sau sunt spectacole importante in care il poti admira pe Victor Rebengiuc . Nu rata aceste spectacole atunci cand vei sa petreci o seara placuta la teatru.



este membru al trupei Teatrului Bulandra Bucuresti din anul 1957. A fost rector al UNATC "I. L. Caragiale" Bucuresti in perioada 1990-1996. Ajucat in numeroase filme si piese de teatru si a primit importante premii, pentru intreaga cariera.


Victor Rebengiuc la Teatrul National din Bucuresti


Legenda Marelui Inchizitor

Spectacolul porneste de la un episod distinct din ultimul roman al lui F.M. Dostoievski, "Fratii Karamazov".

Un text fascinant despre pervertirea credintei de catre reprezentantii Bisericii marcheaza un spectacol despre deriva exercitiului religios care sfarseste prin a desconsidera invatatura crestina si a o corupe in folosul puterii.

Este un text profetic despre "fericirea universala", telul final al tuturor experientelor totalitare din secolul XX.


Toti fiii mei

Toti fiii mei, piesa scrisa si pusa in scena in anul 1947, este cea care l-a propulsat pe Arthur Miller in atentia publicului american si a criticilor si cea care i-a adus primul premiu Tony. Povestea este inspirata dintr-un fapt real, preluat de dramaturg din paginile unui ziar.

Actiunea se petrece in America, imediat dupa cel de-al doilea razboi mondial, in sanul unei familii care a reusit sa se imbogateasca. In casa Keller, dramele sunt insa adanci. Deciziile din timpul razboiului au consecinte tragice, trei ani si jumatate mai tarziu, asupra intregii familii.


Burghezul Gentilom

Francezul Monsieur Jourdain al lui Moliere devine, intr-o adaptare indrazneata Domnul Jurdanescu, cetatean al unui Bucuresti europenizat, cu un anturaj iesit din paginile mondene ale unui jurnal de scandal. Combinatia de balci creeaza un spectacol de anvergura comica.


Inima de caine

In urma unui transplant de testicole si hipofiza realizat de profesorul Preobrajenski, cainele maidanez Sarik va deveni creatura umana Sarikov, intr-o Moscova in plina tranzitie.

Victor Rebengiuc a primit premiul UNITER pentru Cel Mai Bun Actor in rol principal in anul 2006, iar Marius Manole a fost nominalizat in cadrul aceleiasi categorii.



Victor Rebengiuc la

Ivanov

Andrei Serban se intoarce pe scena Teatrului Bulandra cu o montare inedita a uneia dintre piesele controversate ale clasicului dramaturgiei rusesti A.P. Cehov. Cehov a fost un maestru a carui opera indrazneata a revolutionat teatrul.

Ivanov este portretul unui om bolnav de indoiala si disperare. Considerat unul dintre cele mai evazive personaje ale lui Cehov, Ivanov isi doreste mult mai mult de la viata decat cei care il inconjoara. Ivanov traieste in iluzie, isi inchipuie ca este intr-un anumit fel si ajunge sa creada in imaginea pe care si-o construieste.




Moartea unui comis-voiajor este o piesa care a marcat publicul de pretutindeni prin subiectul abordat.

Intr-o lume contemporana dominata de reclame, beton si ideea succesului imediat, dramele sufletesti ale omului simplu sunt inghitite in vartejul unei societati de consum care devoreaza incet, dar sigur, umanitatea din noi. Este un spectacol care vorbeste despre criza profunda de identitate a fiecaruia dintre noi.

La Teatrul Bulandara , Victor Rebengiuc mai poate fi vazut si in spectacolele Casatoria si Unchiul Vanea.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea