De prin lume adunate

#timp liber #timp liber vara # petrecere timp liber # relaxare vara

Idei de relaxare in aceasta vara

Vara este generoasa in acest an la capitolul grade Celsius si se pare ca nu are de gand sa ne paraseasca in luna septembrie. Avem pentru tine o serie de activitati de relaxare, atat pentru momentele pe care le petreci in aer liber, cat si pentru clipele in care te afli acasa.

Pedaleaza pe bicicleta

Pentru inceput iti propunem sa uiti ca esti adult si sa redescoperi bicicleta, acel vehicul magic care ti-a fost tovaras de joaca pe vremuri.

Poti inchiria biciclete, in unele locuri gratis, in unele locuri contra unor sume simbolice. Daca tii sa ai propria bicicleta, poti apela cu incredere la magazinele specializate. Preturile incep de la 400 de lei si pot ajunge chiar si la 10.000 de lei.

Instaleaza-ti un leagan in gradina

Leaganul, un alt obiect care ne aduce aminte de una dintre mai frumoase perioade ale vietii, are si el un important rol in relaxare. Poti opta pentru leaganele clasice, care se gasesc in comert, sau poti improviza unul dintr-o sfoara foarte rezistenta si un cauciuc de masina.

Cumpara-ti perne gonflabile din material textil

In rucsacul pe care-l iei la plaja nu uita sa iei si perne. Ne referim aici la pernele gonflabile confectionate dintr-un material textil, oarecum asemanator cu al celor de acasa, din dormitor.

Pernele gonflabile de acest gen se gasesc in hipermarketuri si in magazine cu specific sportiv.

Parfumeaza-ti camera

Apeleaza la aromoterapie ori de cate ori te simti plictisit si lipsit de vlaga. Uleiurile parfumate iti stimuleaza simturile si iti redau pofta de viata.

Relaxeaza-te cu o masca de naturala pentru fata

Indiferent ca vorbim despre barbati sau despre femei, problema este aceeasi: tenul. Tenul nostru trece prin grele incercari: este expus la soare, in zone cu mult praf, la poluare, etc.

In aceste conditii, iti recomandam ca din cand in cand sa-l rasfeti cu masti naturale: din ovaz, din miere, din iaurt si galbenus etc. Mastile de fata sunt cat se poate de eficiente oferind, dupa caz, curatare, hidratare sau stralucire.

Cumpara-ti un CD cu muzica relaxanta

Muzica relaxanta este binevenita intr-o dupa-amiaza torida de vara in care nu ai chef sa faci nimic in afara de a sta tolanit pe canapea sau in fotoliu. Poti opta pentru una dintre zecile de compilatii Buddha Bar, pentru CD-uri cu muzica jazz (Django Reinhardt, Louis Armstrong, Ella Fitzgerald), pentru orice album cu Leonard Cohen, Nouvelle Vague, Pink Martini sau Norah Jones. Nu ocoli nici CD-urile cu Enya, Vangelis si Kitaro.

Practica yoga

Yoga a incetat sa fie privita ca o ciudatenie. Aceasta practica spirituala iti ofera aproape tot ce-ti doresti: mobilitate si rezistenta fizica, relaxare si in general o stare de bine. Yoga se poate practica oriunde: in sali de sport, centre de sanatate, case de cultura, la domiciliu.

Instaleaza-ti un hamac in gradina

Unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le poti face vara este sa dormi sau sa citesti o carte intr-un hamac. Pentru a-l monta, ai nevoie de doi copaci sau doi stalpi de sustinere.

Foto: favim.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Top

Cauta-ti perechea