De prin lume adunate

#centru cultural #comedie #premiera mondiala #spectacol #cultura #teatru #edinburgh fringe

Horatiu Malaele la Edinburgh Fringe

Fringe-ul este un festival extraordinar. Oameni veniti din toata lumea se aduna in fiecare an in august aici la Edinburgh pentru a celebra puterea artei de a elibera de contrangerile vietii de zi cu zi.

Strazile sunt pline de oameni care cumpara suveniruri in pauzele dintre spectacolele de teatru,de  muzica sau de dans.  

O cantareata de opera catarata pe o piatra, o chitara electronica la coltul strazii, performeri care danseaza pe picioroange pe o muzica chill out sunt doar cateva din spectacolele, gratuite, care au loc pe strada pietonala, plina de oameni care par fericiti sau macar lipsiti de griji.

Atmosfera chill out

Pentru un roman este o schimbare extraordinara de atmosfera, sa ajungi intr-un loc in care toti oamenii par bine dispusi si gata sa te ajute sa gasesti drumul spre urmatorul spectacol.

Mii de spectacole si sute de locuri in care spectacolele isi primesc publicul. Cele mai populare locatii sunt insa cele cateva care au reusit sa impuna un stil si care practic creeaza  fiecare cate un festival in marele festival : Assembly, Underbelly, Pleasance, Gilded Baloon, Traverse.

Mascariciul e asteptat la festival

La Universal Arts am aflat azi ca in cel mai popular festival de arta din lume se joaca si un spectacol romanesc: Mascariciul lui Horatiu Malaele . De altfel participarea spectacolul jucat la Bulandra este o prezenta care sper sa construiasca si o asteptare a spectacolelor romanesti.

Anul trecut spectacolul Revizorul al Teatrului de Comedie a fost extrem de bine primit de criticii de teatru de aici.

Festivalul abia a inceput pe 3 august , dar din prima zi de la 10 dimineata amatorii de arta s-au adunat in fata biroului principal pentru a primi brosura cu evenimentele zilnice importante. Stressul cel mai mare aici la festival este cel de a alege intr-o zi din sutele de evenimente pe cele cateva la care vrei cel mai mult te duci.

Viata celebrata la cote maxime

Artistii isi fac singuri publicitatea impartind flyere prin oras, zambitori si dornici sa atraga un public cat mai potrivit piesei.  Daca ai noroc, s-ar putea sa primesti chiar de la artisti invitatia cea mai potrivita pentru ziua care abia incepe.

Edinburghul este un oras fascinant, impartit intr-o parte veche care are drept majora atractie un castel pe o stanca, si orasul mai nou – construit in secolul 18.
 
Artistii isi gasesc un loc cum nu se poate mai potrivit aici, in orasul in care noul si vechiul se intrepatrund. Iar toti ceilalti isi gasesc aici un rost alaturi de artisti si totul devine o imensa multime care are un scop comun: cel de a celebra frumusetea vietii si a comunicarii intre oameni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din noutati

Cauta-ti perechea